Spojte se s námi


Blog

Lionel Messi dnes odehraje svůj sedmystý zápas v dresu Barcelony, jaká měl doposud čísla?

Publikováno

dne

Dnes odehraje Barcelona svůj pátý zápas v tomto ročníku Ligy mistrů a s velkou pravděpodobností bude její megastar oslavovat velké jubileum. Pokud totiž nastoupí argentinský polobůh Lionel Messi, připíše si už sedmystý start za katlánské.

Lionel Messi
Zdroj: fcbarcelona.com

699, přesně tolik zápasů má na svém kontě Lionel Messi v dresu Barcelony. Na tuto metu dosáhne teprve jako druhý hráč Barcelony, dosud to zvládl jen Xavi. V 699 duelech dal 612 gólů a na dalších 248 nahrál.

Leo v katalánském velkoklubu debutoval v sedmnácti letech v sezóně 2004/05. Zajímavostí je, že svůj první hattrick vstřelil do sítě Realu Madrid. Na Camp Nou vstřelil více gólů než kdokoli jiný, konkrétně skóroval hned 356 krát. Messiho nejoblíbenější soupeř je Atletico Madrid, kterému dal 39 gólů ve 38 duelech. Dále Sevilla, té vstřelil ve 38 zápasech 37 branek.

Je jedním z nejlepších driblérů všech dob, jeho velkou zbraní je však i zakončování, které bývá pro soupeřovy gólmany nechytatelné. V čem je aktuálně jednoznačně nejlepší jsou přímé kopy, v dresu Barcelony jich proměnil už více než 50. Nutno však zmínit i jeho chytrost, přihrávky z jeho nohy totiž vždy mají oči a bývají milimetrově přesné.

Messiho oblíbená a klasická pozice je pravé křídlo. Na této pozici odehrál 398 zápasů, ve kterých vstřelil 302 gólů a 129 krát asistoval. Na pozici hroťáka nastoupil ve 246 případech. Na tomto poštu má dokonce průměr vyšší než gól na zápas, přesněji dal 263 gólů a na dalších 102 nahrál.

Zbytek zápasů odehrál nejlepší hráč všech dob na pozici ofenzivního záložníka nebo podhrota. Co se týče celkové bilance v La lize, ve 460 případech skóroval 427 krát. K tomu přidal famózních 174 gólových nahrávek, to jsou opravdu famózní až nadlidská čísla.

Na závěr je nutné připomenout individuální ocenění. Je pětinásobným držitelem Zlatého míče a dost možná si příští pondělí připíše šestý kousek. Dále šestkrát zvítězil v anketě o nejlepšího hráče uplynulé sezóny.

Šestkrát se stal nejlepším střelcem sezóny španělské La ligy, stejněkrát triumfoval i v Lize mistrů. Šestka je jeho šťastné číslo, přesně tolikrát vyhrál i ocenění pro nejlepšího hráče La ligy. Třešnička na dortu je ocenění pro nejlepšího fotbalistu Mistrovství světa.

Reklama

Oblíbené