Spojte se s námi


Bundesliga

Dočasný trenér Hansi Flick zůstane v Bayernu do konce roku. Je tím správným mužem pro klub, nechal se slyšet Lewandowski

Publikováno

dne

Dva zápasy, dvě výhry. Šest vstřelených branek, nula inkasovaných. Toť dosavadní statistika Hanse Flicka. Muže, jenž dočasně působí v roli hlavního kouče Bayernu Mnichov poté, co klub opustil Niko Kovač. A pokračovat v podobných číslech bude mít Flick možnost minimálně do konce tohoto kalendářního roku. Oficiálně to oznámilo vedení bavorského giganta.

Po odchodu Nika Kovače převzal alespoň dočasně jeho místo Hansi Flick. Spekulovalo se o tom, kdo se stane novým trenérem Bayernu a neustále se v médiích objevovala nová a nová jména. A to i přes fakt, že dočasný kouč Flick si s týmem počíná náramně. Vždyť dokázal nejprve se svými svěřenci zvítězit 2:0 nad Olympiakosem v Lize mistrů, a co víc, na domácí půdě pod jeho vedením Bayern smetl 4:0 Borussii Dortmund!

Zkrátka není jediný důvod, proč by toto spojení nemohlo nadále pokračovat. Na oba zápasy Bavorů se také velice dobře dívalo, neboť hráči hráli opravdu uvolněně a k oběma výhrám došli zaslouženě. Aby měl Flick klid na práci s týmem a aby se vedení klubu vyhnulo neutichajícím otázkám, kdo bude trénovat Bayern v dalším zápase, tak bavorský celek oznámil, že Flick povede klub minimálně do konce roku 2019.

„Minulou sobotu jsme veřejně oznámili, že až do dalšího upozornění či oznámení bude trenérem Hansi Flick. A protože nestojíme o otázky ve stylu toho, kdo povede další zápas a zda-li jej povede Hansi, tak opět oznamujeme, že to bude až do dalšího veřejného oznámení. To znamená, že Flick ponese zodpovědnost za výsledky minimálně do Vánoc, případně i déle,“ prohlásil Karl-Heinz Rummenigge.

„Má působivý koncept tréninku a taktiky. Skvěle vychází s hráči, umí je dobře využívat a líbí se nám jeho příjemné vystupování. S absolutním přesvědčením můžeme říci, že Hansimu věříme,“ dodal Rummenigge.

Na jeho slova navázal v médiích ostrostřelec Robert Lewandowski: „Je tím pravým mužem pro náš tým. Má šanci tu setrvat možná i do konce celé sezony. Máme skvělý vztah. Navíc má skvělé taktické a fotbalové znalosti, je na vysoké úrovni. Ukázal nám, co můžeme zlepšit a na čem pracovat, abychom mohli lépe zvládat a jednodušeji vyhrávat naše zápasy.“

Jak dlouho tedy Hansi Flick dokáže setrvat v roli hlavního trenéra Bayernu Mnichov? Toť otázka. Zatím to s ním ale vypadá více než-li nadějně!

Reklama

Oblíbené