Spojte se s námi


Premier League

Arsenal si poradil s Burnley a po dvou kolech je stoprocentní

Publikováno

dne

Gunners vkročili do sezony 2019/2020 dvěma vítězstvími. Po Newcastlu si doma poradili s Burnley. Ve skvělém světle se ukázal Dani Ceballos, který si připsal dvě asistence, dobrý zápas odehrál i David Luiz a Nicolas Pépé. O góly se v podání Arsenalu postaral Alexandre Lacazette a Pierre-Emerick Aubameyang, za hosty se trefil Ashley Barnes. 

Úvod utkání patřil svěřencům Unaie Emeryho. První branka byla k vidění už na konci úvodní patnáctiminutovky, když se po rohovém kopu Ceballose prosadil Lacazette. Francouzský snajpr si tak otevřel střelecký účet a poslal Gunners do vedení 1:0.

Po inkasované brance však začalo hrozit také Burnley, které převzalo kontrolu nad zápasem. Jejich snaha byla po zásluze odměněna těsně před odchodem do kabin, když skóroval hostující útočník Barnes a upravil výsledek na 1:1.

Ve druhém poločase už domácí hosty do šancí nepouštěli. Skvělý zápas korunoval druhou asistencí v utkání v 64. minutě Ceballos, který uvolnil Aubameyanga a gabonský útočník se tak prosadil i ve druhém ligovém zápase v tomto ročníku. Na toto vedení už Burnley zareagovat nedokázala, a tak se Gunners těšili z vítězství 2:1.

Domácí debut vyšel na výbornou všem letním akvizicím. Luiz odvedl na pozici stopera společně se Sokratisem výbornou práci. Do druhé pětačtyřicetiminutovky naskočil Pépé. Francouzský křídelník předvedl několik pěkných individuálních akcích, čímž si získal srdce mnoha fanoušků londýnského klubu.

Klíčovým hráčem Arsenalu byl však Ceballos, který odehrál opravdu skvělý zápas. Vypadá to, že Unai Emery našel nového lídra. Gunners jsou tak po dvou utkáních stoprocentní, Burnley má na svém kontě domácí vítězství se Southamptonem a právě porážku z Emirates Stadium.

Reklama

Oblíbené