Spojte se s námi


Chance Liga

Preview: Třaskavý souboj Sparty a Baníku! Kdo lépe otevře bodový účet v ligové nadstavbě?

Publikováno

dne

Úvodní zápas nadstavbové části FORTUNA:LIGY pro pražskou Spartu začíná soubojem proti slezskému Baníku Ostrava. Daný zápas vždy budil velké emoce, nejinak tomu bude i tentokrát.

Pražská Sparta se alespoň zdánlivě pod novým koučem Horňákem, zdá se, chytila. V posledním zápase základní fáze ligového ročníku ukořistila 3 body za jasnou výhru v Opavě, až silnější soupeř teprve pořádně prověří, jak na tom jsou. A tím další slezský soupeř v podobě Baníku Ostrava bezpochyby je.

„Baník má svou kvalitu, má skvělé fanoušky. Bude to výborný zápas. Pro nás je výhoda, že začínáme dvakrát doma. Je to obrovský bonus,“ domnívá se sparťanský mladík Adam Hložek. „Nadstavba je něco nového. Těším se na to, jsou to nejzajímavější zápasy s nejlepšími týmy z české ligy. Doufám, že si ty tři body udržíme a připravíme se tím už i na příští sezónu,“ dodává.

Období mezi utkáním s Opavou a Ostravou ovlivnila negativním způsobem zpráva o smrti bývalého spoluhráče Josefa Šurala, celý klub jako organizace drží smutek, vyvěsila černou vlajku a oficiálními cestami se snaží pomoci rodině. I současní hráči vnímají střet s Baníkem jako formu vzpomínky, chtějí jej i pro něj vyhrát.

„Je to složité, od začátku týdne jsme smutní. Byli jsme si i všichni společně sednout a zavzpomínat, popovídat si o Šurym. První trénink v týdnu kvůli tomu pochopitelně neměl ideální parametry, to se není čemu divit, byla to velká rána. Pepa si každopádně zaslouží krásnou vzpomínku, kterou by mu měla celá sparťanská rodina v sobotu přichystat. Doufám, že mu uděláme radost i výsledkem,“ potvrzuje trenér Horňák.

Trenér Baníku Páník po prohraném zápase v Jablonci vzhlíží k úvodnímu zápasu na Spartě jako o možném prostoru pro odčinění porážky. „V Jablonci pro nás začalo, jak říkám, finále ročníku. Na Spartě to bude ostrý start, ale pokusíme se odčinit špatný výkon ze Střelnice.

„V Opavě předvedli Sparťané týmový výkon, budeme to mít těžké, pokud jej zopakují. Musíme změnit nastavení v hlavách, ve kterých byla jakási únava, tu musíme rychle vyhnat. Vrací se nám hráči po zranění, kádr máme celistvější.“

Sparta z posledních 5 ligových zápasů 2 vyhrála, 1 remizovala a 2 prohrála, Baník je na tom podobně. Doma 2x zvítězil, venku 3x prohrál, na hřištích soupeřů se mu tedy poslední dobou nedaří. Bilance ze vzájemných soubojů se Spartou také není příhodná – 29 vítězství Sparty, 11 remíz, 10 vítězství Baníku.

Ukončí Slezané svou špatnou sérii a připraví Spartě první porážku od posunu trenéra Horňáka na post hlavního trenéra?

Tip na sázení | Počet branek 2,5 over v kurzu 1,92

Reklama

Oblíbené