Spojte se s námi


Chance Liga

Slavia zlomila rekord v počtu zahrávaných penalt a nadále ho navyšuje!

Publikováno

dne

Vedoucí celek Fortuna ligy, tedy Slavia Praha, již zahrával v letošní sezóně čtrnáct pokutových kopů. Slavia tak zlomila rekord, který až doposud držela Sparta Praha ze sezóny 1994/95, kdy bylo v její prospěch nařízeno dvanáct penalt.

Slavia Praha dostala příležitost zahrávat pokutový kop v letošní sezóně již ve čtrnácti případech, a to je za námi teprve 24 kol. Rekord až do letošní sezóny držela Sparta, ten však bude asi výrazněji navýšen, protože nás kromě šesti ligových kol čeká ještě nadstavba, pro pražskou Slavii tedy ještě dalších pět zápasů.

Z pěti jarních duelů kopala Slavia penaltu hned ve čtyřech, výjimkou byl pouze zápas v Doosan Areně s Plzní, kde nakonec sešívaní prohráli 2:0. Zajímavostí je, že když rozhodčí nařídil penaltu pro Slavii, tak body ztratili slávisté pouze při prohře 0:2 na podzim v Edenu s Jabloncem.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského proměnili penaltu v devíti případech, ve zbývajících pěti selhali. Dvě penalty neproměnil Milan Škoda a Miroslav Stoch, jeden neúspěšný pokus si připsal i osmadvacetiletý středopolař Josef Hušbauer.

„Byl jsem skutečně překvapen, že penaltu nekope Ngadeu, který při trénincích proměňuje pokutové kopy nejsuverénněji ze všech. Nebo že na ni nešel Baluta, který kope penalty také velice dobře,“ prohlásil trenér Jindřich Trpišovský, který se kvůli svému rituálu na penalty svých svěřenců nedívá.

Reklama

Oblíbené