Spojte se s námi


Premier League

Prokletí Tottenhamu na Stamford Bridge! Zápas proti Chelsea opět definitivně rozhodl, že Spurs nezískají titul

Publikováno

dne

Celou sezónu hráči Spurs předváděli skvělé výkony, drželi se těsně za dvojicí Liverpool & Manchester City. V posledních zápasech však ztrácejí dech a připravili se o šanci na zisk trofeje pro mistra Premier League. Stejně jako v roce 2016 o definitivní ztrátě šance na titul rozhodl rival Chelsea.

Psal se rok 2016. Tottenham do posledních zápasů bojoval o zisk titulu. Pak však přišel zápas na Stamford Bridge, který rozhodl o jejich osudu. V negativním smyslu slova. Pochettinova družina tehdy pouze remizovala s Blues 2:2, byť potřebovala vyhrát. Utkání bylo nervózní, rozhodčí rozdal celkem 12 žlutých karet, fotbalisté se na trávníku postrkovali, zapojili se i ti z řad náhradníků. Jelikož Spurs neukořistili 3 body, z titulu se radovali Foxes z Leicesteru City.

Letošní souboj byl podobně důležitý. Tottenham, aby si udržel reálnou naději na zisk titulu, nesměl po šokující prohře v Burnley již zaváhat. Opak se však stal pravdou. Byť do útoku znovu po zranění nastoupil Harry Kane, mužstvo vypadalo unaveně, bez nápadu, bez zaujetí. Zápas skončil 2:0, přispěl k němu i vlastní gól beka Trippiera, který doložil marný boj hostujícího týmu. V tabulce ztrácí Spurs na první Liverpool již 9 bodů, na Manchester City 8. Přiznejme si, že takovou porci již dohnat nestihnou, byť je fotbal nevyzpytatelný.

Frustrace Kanea & spol. po finálním hvizdu byla opodstatněná, sami hráči si uvědomili, že teď už je téměř ztracené. Jejich bilance venkovních zápasů proti týmům z top šestky je tragická: 3 výhry, 7 remíz, 13 proher. Pokud se v tomto do budoucna nezlepší, nemají bohužel nárok na prvenství, byť by všechny ostatní vyhrávali. Ztrácet tolik bodů s konkurenty ze špičky se se ziskem titulu neslučuje.

Reklama

Oblíbené