Spojte se s námi


Premier League

Solskjær: Nesmíme skončit jako Liverpool a říkat, že příští rok je náš

Publikováno

dne

Manažer Manchesteru United si zavtipkoval na adresu rivala z Liverpoolu, když vyprávěl o přátelích v Norsku fandících Reds. Vydrží mu dobrá nálada i po nedělním vzájemném souboji?

Manchester United nepozvedl trofej pro mistra Premier League od roku 2013, kdy bylo mužstvo ještě pod taktovkou legendárního Sira Alexe Fergusona. Aktuální kouč varuje, že se mentalita klubu nesmí měnit a stále pro něj musí být zisk titulu maximální prioritou. „Na titul čeká klub již několik let, byť je to o dost kratší než 19 let jako v případě Liverpoolu,“ rýpl si do aktuálně vedoucího celku tabulky.

„Musíme udělat maximum pro to, abychom do každé sezóny vstupovali s cílem získání prvenství. Pokud se spokojíme pouze s umístěním do top 4, zdravý tlak ženoucí hráče k lepšímu výkonu se vytratí.“

„Pokud si nastavíte nízké cíle, které neodpovídají vašim kvalitám, je to nebezpečné. Možná mnohem víc, než když si nastavíte vyšší cíle, které nesplníte,“ myslí si Nor.

„Vyhrát v Anglii ligu je složité. Je to asi nejtěžší ze všech světových lig. Je zde pouze asi 5 nebo 6 týmů, kterým se to kdy v historii povedlo. Výhra Leicesteru byl spíše zázrak, to si přiznejme. Každopádně United nesmí skončit jako Liverpool a odsouvat zisk titulu na další a další roky.“

Reklama

Oblíbené