Spojte se s námi


Chance Liga

Dočkal je pro Spartu příliš drahý, v zimě nejspíš nepřijde

Publikováno

dne

Už od prosince se spekulovalo o návratu Bořka Dočkala do Sparty. Návrat kapitána české reprezentace je ale nyní v nedohlednu, protože je pro Spartu příliš drahý.

Po odchodu Staciua do arabského týmu Al-Ahlí by byl pro Spartu příchod Dočkala naprosto skvělý. Jenže jeho současný zaměstnavatel Che-nan Ťien požaduje za Dočkala něco okolo 230 milionů korun, což je cena, za kterou se kapitán české reprezentace do Číny stěhoval.

Dočkal strávil minulou sezónu na hostování ve Philadelphii, kde se stal nejlepší nahrávačem celé Major League Soccer. Nyní se vrátil zpět z hostování, ale jeho příchod do Sparty je letos v zimě nepravděpodobný.

Bořek Dočkal sice se Spartou letěl na soustředění do Španělska, kde s týmem trénoval, ale to je asi tak vše. K celé situaci se vyjádřil i sportovní ředitel Sparty Praha Tomáš Rosický: „S Che-nanem o Bořkovi nejednáme.“

V Che-nan Ťien má Dočkal smlouvu do 22. 2. 2020. V čínské Superlize mohou být v jednom týmu maximálně tři cizinci a Dočkalův zaměstnavatel má na soupisce momentálně hráče čtyři. Che-nan by měl tuto situaci do začátku nové sezóny, která začíná v březnu vyřešit.

Reklama

Oblíbené