Spojte se s námi


Premier League

Obrana Kanonýrů na odstřel! Arsenal počítá ztráty

Publikováno

dne

Londýnský Arsenal se ocitl skutečně v nezáviděníhodné situaci – v krátké době musí skousnout již třetí zranění, a to konkrétně tří obránců! Zbývá jim na soupisce ještě někdo, kdo by je mohl zastoupit?

V posledním zápase, který Kanonýři sehráli proti Manchesteru United v rámci FA Cupu, se museli smířit hned s dvojím problémem. Prvním bylo očividné vyřazení z poháru, neboť Rudí ďáblové zvítězili poměrem 3:1, druhým bylo další zranění jejich obránce.

Sokratis Papastathopoulos se ve 21. minutě při jednom souboji zranil a musel být ze hřiště vystřídán. Všichni členové jak hráčského kádru, tak i trenérského štábu netrpělivě čekali na diagnózu. Jejich naděje se jistě nevyplnily. Prognóza totiž zněla – poranění kotníku, mimo až měsíc. Znamená to tak, že Arsenal je v krátké době již bez třetího obránce.

V tom samém zápase se zranil totiž i Laurent Koscielny, který byl v 64. minutě vystřídán a po skončení utkání odvezen do nemocnice kvůli podezření na zranění v obličeji. Konkrétně se problém měl týkat čelisti, podezření znělo na její zlomeninu. To se naštěstí pro fanoušky Arsenalu nepotvrdilo. Stejně je ale Koscielnyho návrat do tréninkového procesu nejistý.

Rob Holding je momentálně také mimo, jistotu na pravém kraji obrany Bellerína čeká až devítiměsíční stopka kvůli přetrženému skříženému vazu v koleni. Ani rozlosování Arsenalu příliš nepřeje, čas na doléčení nebude prakticky žádný, hned v úterý pokračuje Premier League dalším kolem. V něm zavítá na Emirates Stadium Cardiff City.

Reklama

Oblíbené