Spojte se s námi


Premier League

Solskjaer srovnal Busbyho rekord a přiznává: Nechci na konci sezony v Manchesteru United skončit

Publikováno

dne

Když byl Solskjaer jmenován jako dočasný manažer Manchesteru United po vyhození Josého Mourinha, nikdo pořádně nevěděl, co očekávat. Po čtyřech utkáních pod jeho vedením však mají Red Devils maximální počet bodů a nutno podotknout, že ani po herní stránce to není zlé. Přesto je Nor na lavičce United jmenován pouze do konce nynější sezony a po výhře nad Newcastlem přiznal, že v klubu chce zůstal déle.

Čtyři zápasy, čtyři výhry. To jest současná bilance Manchesteru United pod novým koučem Ole Gunnar Solskjaerem. Sice to byly výhry proti týmům z druhé půle tabulky, ale i to se samozřejmě počítá.

Díky těmto čtyřem výhrám je Solskjaer teprve druhým manažerem v historii Red Devils, kterému se podařilo první čtyři zápasy s týmem vyhrát. Prvním byl legendární Sir Matt Busby v roce 1946. Nor tedy zažívá nástup, jak se patří a evidentně má velkou motivaci. Jmenován byl totiž pouze do konce nynější sezony a po středečním utkání s Newcastlem přiznal, že chce své působení u svého bývalého zaměstnavatele prodloužit.

Na otázku, zda-li chce či nechce na konci sezony odejít odpověděl jasně: „Samozřejmě ne, nechci. Je tu skvělá skupina hráčů, skvělá atmosféra, ale je to pouze další zápas a já dělám a budu dělat pouze svou práci tak dlouho, jak jen to půjde.“

Pokud budou hráči Red Devils pokračovat v podobných výkonech i po zbytek sezony, rozhodně není dlouhodobé setrvání Nora na lavičce United vyloučeno. Zatím však Manchester ještě nenarazil na opravdu silného soupeře a už Newcastle dokázal Solskjaerovi svěřence dost potrápit. Důležité tedy budou především utkání proti větším týmům a právě ty by mohly rozhodnout o jeho budoucnosti.

Reklama

Oblíbené