Spojte se s námi


Premier League

Preview: Liverpool na Anfieldu přivítá Newcastle. Bude se konat překvapení nebo si Kloppovi svěřenci připíšou snadné tři body?

Publikováno

dne

Doposud neporažený Liverpool čeká utkání s trápícím se Newcastlem. Kloppova družina je v utkání jasným favoritem a nějaké překvapení se neočekává, což napovídají i kurzy sázkových kanceláří. Přesto Benítezovi svěřenci určitě nepřijedou k jeho někdejšímu klubu jen tak odevzdat všechny body bez boje.

Po osmnácti kolech je Liverpool v tabulce první a zažívá podle všeho nejlepší sezonu ve své dlouholeté historii, alespoň prozatím. Ještě v lize neprohrál, body ztratil jen při třech remízách a nyní táhne sérii sedmi výher v řadě. Aktuálně má navíc nejlepší obranu, když v osmnácti utkání inkasoval pouze sedmkrát, což je až neuvěřitelně nízké číslo. Navíc má třetí nejlepší útok, když nasázel už 39 branek. Skoro to až vypadá, že Liverpool letos nemá žádnou slabou stránku a také díky tomu zatím je neporažený.

V posledních pěti kolech se o síle Reds mohl přesvědčit Everton (1:0), spolu s ním pak Burnley (3:1), Bournemouth (4:0), Manchester United (3:1) či Wolves (2:0).

Proto se očekává jejich lehké vítězství i v utkání na tradiční Boxing Day proti Newcastlu. Klopp bude s jistotou postrádat dlouhodobě zraněného Joe Gomeze, Joela Matipa či Chamberlaina. Nejistý start je u Alexandera-Arnolda či u Keity. To nejsilnější však bude mít německý kouč k dispozici a tak bude mít spíže pozitivní starosti s tím, jak složit sestavu.

Rafael Benítez se pak vrací do klubu, se kterým dokázal v roce 2005 vyhrál jako trenér Ligu mistrů a kde strávil 6 let. I z tohoto důvodu ho čeká trochu pikantní utkání, přestože sem v roli soupeře Liverpoolu nepřijíždí poprvé a nejspíše ani naposledy. Nicméně, Newcastle má úplně opačné starosti než jeho středeční sok. Je na patnáctém místě, Benítez dokonce prohlásil, že udržení se v Premier League bude zázrakem a zkrátka klub není v úplně ideální situaci. Z mnoha důvodů. Přesto lze říci, že oproti začátku sezony lze pozorovat jakýsi klubový vzestup, ačkoliv ne zrovna skvělý a stabilní.

Posledních pět zápasů Newcastle totiž také moc nezářil, ale nějaké ty body nasbíral. Přesto prohrál doma 0:3 s West Hamem, poté však uhrál skvělou remízu 1:1 na Evertonu, následně prohrál doma 1:2 s Wolves a pak získal body za výhru 1:0 na půdě Huddersfieldu a posledně doma uhrál remízu 0:0 s Fulhamem.

I z těchto výsledků lze zpozorovat jasnou věc – Newcastlu se mnohem více daří letos venku než doma. Jen Huddersfield je na domácí půdě horší než Newcastle, zatímco kdyby se tabulka sestavovala pouze z utkání hraných venku, tak jsou Magpies na dobré 11. pozici a to je důvodem, proč by mohlo být utkání na Anfieldu trochu napínavější a proč by mohlo dojít k překvapení.

Newcastle navíc letos v žádném z utkání proti nejsilnějším týmům v Anglii nijak nehořel. Spoléhal na kvalitní a pevnou defenzivu s případnými protiútoky. S výjimkou utkání proti Manchesteru United (prohra 3:2 na Old Trafford) skončila utkání proti Chelsea, Arsenalu, Tottenhamu či Manchesteru City vždy výsledkem 2:1. Newcastle jinak má šestou nejlepší obranu v celé Premier League, problém má spíše se střílením gólů.

Přesto klubu bude chybět Ki Sung-yueng, který musí na Asijský pohár, což je pro Beníteze obrovská ztráta, jelikož se jihokorejský záložník rozehrál do dobré formy a byl jedním z nejlepších hráčů posledních kol. Proto bude Benítez doufat v návrat Jonjo Shelveyho, který je bývalým hráčem Liverpoolu a už nějaký čas laboruje se zraněním. O jeho návratu se mluví už několik dní, ale jestli nastoupí prozatím není jisté. Nejistý start je i u Ciarana Clarka.

Každopádně přijíždí Magpies na Anfield v roli jasného outsidera a nemají co ztratit. Naopak mohou jen získat. Mimoto, i Liverpool musí někdy ztrácet body, tak proč by Benítezova družina nemohla vybojovat alespoň bod?

Posledních pět vzájemných utkání skončilo dvakrát výhrou Liverpoolu, jednou výhrou Newcastlu a dvěma remízami.

Tip na sázení | Remíza – kurz: 8.40

Liverpool – Newcastle

Středa, 16:00, Anfield

Reklama

Oblíbené