Spojte se s námi


Premier League

Ole Gunnar Solskjaer se stává novým manažerem Manchesteru United

Publikováno

dne

Po vyhození Josého Mourinha z Manchesteru United se nemluvilo na Ostrovech téměř o ničem jiném, než o tom, kdo portugalského stratéga nahradí. V médiích padala různá jména a už okolo půlnoci to klub oznámil na svém webu, přesto to rychle smazal. Nyní už však je všeoficiální. Do konce sezony povede tým klubová legenda Ole Gunnar Solskjaer.

„Zabiják s dětskou tváří“ Ole Gunnar Solskjaer se stává novým manažerem Manchesteru United. Pětačtyřicetiletý Nor dosud vedl norské Molde. Trenérské zkušenosti začal sbírat u rezervy United, kterou od roku 2008 vedl dvě sezony a poté šel právě do Molde. Mimoto ještě osm měsíců působil v Cardiffu, ale toto angažmá nedopadlo příliš dobře a tak následoval návrat do Molde.

Oficiálně byl oznámen Solskjaer sice až dopoledne, přesto ho klub neúmyslně oznámil už okolo půlnoci na svých webových stránkách. Přestože oznámení bylo rychle smazáno, nejedno médium ho stihlo zachytit.

Zdroj: skysports.com

Mimoto již večer nového manažera Red Devils prozradil i příspěvek norské političky Erny Solbergové. Ta ve svém příspěvku označila právě Solskjaera a stálo v něm: „Velký den pro norský fotbal. Hodně štěstí ve vedení Red Devils, Ole Gunnar Solskjaer.“ Poté příspěvek sice smazala, ale nyní ho může s klidným svědomím napsat znovu.

Spolu se Solskjaerem bude na lavičce působit Mike Phelan, který působil v United coby asistent Alexe Fergusona a chybět nebude ani Michael Carrick a Kieran McKenna. Příležitost se ukázat má tato čtveřice do konce sezony 2018/19 a pokud se jí bude dařit, není vyloučena možnost delšího pokračování.

„Manchester United je v mém srdci a je skvělé, že se mohu vrátit v této roli. Těším se na práci s talentovanou sestavou, která v klubu je a stejně se těším na zaměstnance a všechny lidi, co jsou součástí klubu,“ komentoval nový trenér United.

Ed Woodward okomentoval příchod Solskjaera následovně: „Ole je legenda Manchesteru United a má mnoho zkušeností jako hráč i jako trenér. Jeho klubová minulost znamená, že žije a dýchá klubovou kulturou a všichni jsme potěšeni, že se s Mikem Phelanem vrací do klubu. Jsme přesvědčeni, že se jim podaří spojit hráče a fanoušky během druhé poloviny sezony.“

Jako hráč odehrál norský útočník v dresu United 366 utkání. Během nich vstřelil 126 gólů, přičemž fanoušci Red Devils zajisté nejvíce vzpomínají na ten z roku 1999, kdy Solskjaer vstřelil v nastavení vítěznou branku proti Bayernu Mnichov a zařídil svému klubu vítězství Ligy mistrů.

Reklama

Oblíbené