Spojte se s námi


Fotbal

Dětinské chování, nehodné klubu takové velikosti. Zlatý míč prý nezíská hvězda Realu Madrid, klub nesportovně reaguje

V pondělí večer se konečně předává další Zlatý míč a po hodně dlouhé době se o něj neuchází dvojice Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. O vítězi se dlouho vedly spory, největším favoritem byl Vinícius Jr, hvězda Realu Madrid. Podle všeho tomu tak ale nebude a španělský velkoklub neadekvátně reaguje.

Publikováno

dne

V pondělí večer se konečně předává další Zlatý míč a po hodně dlouhé době se o něj neuchází dvojice Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. O vítězi se dlouho vedly spory, největším favoritem byl Vinícius Jr, hvězda Realu Madrid. Podle všeho tomu tak ale nebude a španělský velkoklub neadekvátně reaguje.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Zlatý míč bude mít od pondělního večera zcela nového držitele
  • Podle všeho se jím nestane brazilský křídelník Vinícius
  • Real Madrid na informaci reagoval po svém

Už v pondělí večer se bude v Paříži znovu předávat Zlatý míč, nejprestižnější individuální fotbalové ocenění pro nejlepšího fotbalistu planety za uplynulou sezonu. Loni ještě vyhrál Lionel Messi, letos se ale Argentinec nevešel ani do nominace, což značí novou éru.

Zatímco v uplynulých téměř 20 letech bojovali o cenu primárně Messi a Cristiano Ronaldo, letos to dlouho s favoritem až tak jasné nebylo. Nakonec se ale bookmakeři i média začali čím dál více shodovat na tom, že by měl cenu získat Rodri, případně Vinícius.

Hodně fanoušků se shoduje na tom, že letošní vítěz prestižní ceny by mohl být nejhorším v historii ocenění. Ostatně se nedá říci, že by kterýkoliv z fotbalistů v nominaci v poslední sezoně dominoval světovému fotbalu natolik, aby byl jasným vítězem.

Čím dál více se pak začaly množit názory, že by o Zlatý míč mohl zabojovat také Lautaro Martínez. Nicméně to byla spíše zbožná přání některých fotbalových fanoušků. Poslední informací ještě nedávno bylo, že cenu získá Vinícius.

V den, kdy se má Zlatý míč předávat, ovšem došlo k nečekanému zvratu.

Zlatý míč prý nevyhraje hvězda Realu Madrid, klub reaguje

V pondělí odpoledne se ve světových médiích objevila šokující a nečekaná zpráva. S informací přišel i renomovaný novinář Fabrizio Romano. Podle jeho zdrojů Zlatý míč nevyhraje Vinícius, který přitom ještě v sobotním El Clásicu proti Barceloně měl o tom, že cenu vyhraje, říct jednomu ze svých rivalů.

A reakce? Slavnostní ceremoniál prý nenavštíví ani jeden zástupce Realu Madrid. Nezúčastní se jej tedy ani Vinícius, ani Carlo Ancelotti, Dani Carvajal, Jude Bellingham či šéf klubu Florentino Pérez.

Podle novináře Fabrice Hawkinse se jedná o rozhodnutí klubu jako takového. Nutno však zmínit, že vzhledem k tomu, o jaký velkoklub se jedná, lze chování Los Blancos vnímat jako nehodné jeho velikosti a také jako značně dětinské či neprofesionální.

Něco takového by se zkrátka stávat nemělo, přeci jen jde pouze o fotbal. Zatím se však stále jedná jen o spekulace a jak to celé bude, se dozvíme teprve v pondělí večer. Cenu by ale podle spekulací měl nakonec vyhrát Rodri.

Agentura AFP pak cituje prohlášení španělského klubu s tím, že pokud není vítězem Vinícius, měl by jím být Dani Carvajal. „A protože tomu tak není, je zřejmé, že Zlatý míč a UEFA nerespektují Real Madrid a Real Madrid nebude tam, kde k němu nemají respekt,“ mají jasno v Realu Madrid.

Zdroj: Ballon d’Or, Fabrizio Romano, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené