Spojte se s námi


Fotbal

Manchester United bez trenéra! Ten Hag končí, nahrazuje ho Van Nistelrooy

Manchester United se rozhodl ukončit spolupráci s Erikem ten Hagem po neuspokojivých výkonech, které vyvrcholily prohrou 1:2 s West Hamem. Rozhodující gól padl po penaltě v nastavení, kterou proměnil Jarrod Bowen a poslal United až na 14. místo Premier League.

Publikováno

dne

Manchester United se rozhodl ukončit spolupráci s Erikem ten Hagem po neuspokojivých výkonech, které vyvrcholily prohrou 1:2 s West Hamem. Rozhodující gól padl po penaltě v nastavení, kterou proměnil Jarrod Bowen a poslal United až na 14. místo Premier League. Tým má za sebou pouze tři výhry z devíti ligových zápasů, což je pro klub s takovým postavením hluboko pod očekáváním.

  • Erik ten Hag opouští United po prohře s West Hamem
  • United jsou po devíti kolech Premier League na 14. místě
  • V sezóně dosáhli pouze tří ligových výher

Ten Hag měl původně slibný začátek a přinesl dvě trofeje včetně FA Cupu. Klub mu proto prodloužil smlouvu do roku 2026. Nicméně série špatných výkonů a výsledků z letošní sezóny vedla k tomu, že vedení nakonec ztratilo trpělivost a sáhlo k razantnímu kroku. Tímto rozhodnutím se Manchester United ocitá v nové fázi přechodu, kterou nyní povede legenda Ruud van Nistelrooy jako dočasný trenér.

„Jsme Erikovi vděční za jeho práci a odhodlání, které přinesl během svého působení u nás. Přejeme mu hodně úspěchů do budoucna,“ uvedl Manchester United ve svém pondělním prohlášení.

Ten Hag opouští Manchester United: Co vedlo k jeho konci?

V rámci současné sezóny se Ten Hag potýkal nejen s nevyrovnanými výsledky, ale i s množstvím zranění klíčových hráčů. Během posledního zápasu Evropské ligy proti Fenerbahce, kde působí jeho předchůdce José Mourinho, se zranil Antony.

Tento incident ještě více rozšířil seznam zraněných, který již zahrnuje Harryho Maguirea, Kobbie Mainoo a Lennyho Yora. Absence těchto hráčů zhoršila výkon týmu v Premier League, kde se United aktuálně drží na 14. místě s pouhými třemi výhrami.

Van Nistelrooy přebírá tým

Po odchodu Ten Haga klub povolal Van Nistelrooye. Bývalého útočníka United a současného asistenta trenéra, který bude tým provázet v následujících týdnech. Tento krok má stabilizovat situaci a poskytnout klubu čas najít dlouhodobého trenéra. Spekuluje se o několika známých jménech, včetně bývalých trenérů Premier League i zahraničních expertů, kteří by mohli přinést nové impulsy a stabilitu, kterou tým potřebuj.

Van Nistelrooy má mezi hráči i fanoušky značný respekt a jeho angažmá v klubu je vnímáno pozitivně. Bývalý nizozemský kanonýr rozumí klubové kultuře a rozumí očekáváním fanoušků i vedení. Jeho hlavním úkolem bude stabilizovat tým a připravit hráče na nadcházející utkání, než klub oznámí jméno nového trenéra.

Možný dlouhodobý trenér United

Vedení United nyní stojí před zásadním rozhodnutím ohledně nového dlouhodobého trenéra, který by převzal tým po období přechodného vedení Van Nistelrooyem. V hledáčku se objevují jména jako Gareth Southgate.

Bývalý trenér anglické reprezentace, který má mezi akcionáři i fanoušky silnou podporu díky svým úspěchům s Anglií. Southgate je považován za strategicky silného kouče, který by mohl pomoci United dosáhnout rychlých výsledků a zároveň budovat dlouhodobý růst klubu.

Zdroj: Manchester United, X

Reklama

Oblíbené