Spojte se s námi


Chance Liga

Friis: Scházela nám kvalita, postrádal jsem nabídku a chuť hrát. Musíme se vrátit k začátkům, než budeme mluvit o titulu

Sparta nezvládla další zápas, v Plzni padla těsně 0:1. I když výsledek naznačuje, že se jednalo o vyrovnané utkání, hosté měli první střelu na branku až v samotném nastavení. Trenér Lars Friis na tiskové konferenci mluvil o tom, co jeho tým v posledních zápasech postrádá.

Publikováno

dne

Sparta nezvládla další zápas, v Plzni padla těsně 0:1. I když výsledek naznačuje, že se jednalo o vyrovnané utkání, hosté měli první střelu na branku až v samotném nastavení. Trenér Lars Friis na tiskové konferenci mluvil o tom, co jeho tým v posledních zápasech postrádá.

  • Sparta v lize opět padla
  • Tentokrát nestačila na Plzeň
  • Friis na tiskovce promluvil o chybějící kvalitě

Spartě vyšel start do ligy a po postupu do Ligy mistrů byli fanoušci nadšení i z trenéra Larse Friise. Po cenné výhře nad Salzburgem ale začala hra Sparty upadat. Na České Budějovice to ještě stačilo, na Sigmu Olomouc už nikoliv a přišla tvrdá porážka.

Následná vybojovaná remíza na Stuttgartu byla současně posledním dobrým výkonem Sparty. Od té doby padla se Slavií, protrápila se k výhře proti Liberci, prohrála na Manchesteru City a v neposlední řadě nestačila na plzeňskou Viktorii.

Ta předvedla takticky kvalitní výkon a Sparta si proti ní v podstatě neškrtla. Rozdíl byl znatelný a zatímco obrana hostů řešila jeden útok za druhý, ta domácí hrála poměrně v klidu. Brankář Martin Jedlička pak první střelu musel likvidoval v nastavení, kdy z velkého úhlu střílel Victor Olatunji.

Friis na tiskové konferenci

„Jako první ze všeho je to o tom, abychom se vrátili zpátky k tomu, co nás zdobilo. Potřebujeme pracovat, být lepší a hrát takovým způsobem, v němž jsme byli dobří. To jsme od nás pár týdnů neviděli. Musíme se vrátit k začátkům, než budeme mluvit o titulu,“ řekl na tiskové konferenci.

„Ztratili jsme už hodně zápasů, na což nejsme zvyklí. Ale není to jen o utkáních, musíme pracovat každý den v tréninku. Samozřejmě nejsme šťastní, některé věci nás štvou. Nemáme v hlavách Ligu mistrů, potřebujeme se vrátit v domácí soutěži a tím si vybudovat právo o účast v Lize mistrů znovu bojovat. To je teď nejdůležitější,“ dodal.

Mnozí fanoušci si stěžovali na to, že jim v zápase chyběly emoce. Kritika šla i na kapitána Filipa Panáka, který ale zkrátka není typem fotbalisty, který by spoluhráče nahecoval. Pokoušel se o to alespoň Qazim Laci, porážku to ale už neodvrátilo.

„Nevím, jestli emoce byly největší problém. Scházela nám kvalita, postrádal jsem nabídku a chuť hrát. Když kopete jen dlouhé balony, jak jsme to dělali první poločas, tak nevyhrajete. Tohle prostě není naše hra.

Ale obecně nešlo o dobrý zápas,“ zakončil Friis, jehož tým už ve středu čeká další zápas, tentokrát v poháru proti druholigové Zbrojovce Brno. Následně doma v lize vyzve ostravský Baník.

Zdroj: AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené