Spojte se s námi


Fotbal

Kylian Mbappé: Nežádoucí rekord v El Clásiku, který ho bude dlouho provázet

Kylian Mbappé si v zápase proti Barceloně připsal rekord, o který by raději nestál. Tento okamžik zanechal na jeho kariéře v La Lize skvrnu, která se váže k jeho neúspěšnému vstupu do světa španělského fotbalu. Jaký byl tento rekord a co jej provázelo?

Publikováno

dne

Kylian Mbappé si v zápase proti Barceloně připsal rekord, o který by raději nestál. Tento okamžik zanechal na jeho kariéře v La Lize skvrnu, která se váže k jeho neúspěšnému vstupu do světa španělského fotbalu. Jaký byl tento rekord a co jej provázelo?

  • Mbappého adaptace na La Ligu zatím přináší více výzev než úspěchů
  • Zápas proti Barceloně přinesl pro Mbappého nový, nežádoucí rekord
  • Tlak v Realu Madrid se na francouzské hvězdě začíná negativně projevovat

V říjnu 2024 odehrál Real Madrid své první El Clásico proti Barceloněv sezoně 2024/25. Tento zápas se nesmazatelně zapsal do kariéry Kyliana Mbappého, avšak ne zcela pozitivně. Mbappé, který přišel do Realu Madrid s velkým očekáváním, se stal držitelem nechtěného rekordu během tohoto prestižního utkání.

Po přestupu z PSG čelí Mbappé výzvám při adaptaci na španělskou La Ligu. Podle mnohých odborníků a bývalých hráčů, včetně Patricka Kluiverta, je přechod z francouzské ligy do španělské soutěže obtížný i pro takového talenta, jakým je Mbappé. Zápasy jsou více fyzické, taktika složitější a konkurence je obrovská​.

Zápas plný frustrace

V El Clásiku na Santiago Bernabéu byl Real Madrid jasně přehrán. Barcelona dominovala druhý poločas, kdy otevřel skóre Robert Lewandowski a přidal další gól v rychlém sledu. Mbappé se navíc ocitl v první poločase v ofsajdu poté, co si myslel, že se mu podařilo skórovat, což jen přidalo k jeho frustraci z tohoto důležitého utkání​.

Mbappé se během tohoto zápasu stal držitelem rekordu, který si žádný hráč nepřeje – získal nejvíce ofsajdových rozhodnutí v jediném utkání El Clásika za poslední dekádu. Tento fakt byl následně potvrzen statistikami, které odhalily, že ve dvou klíčových momentech měl Francouz smůlu, když jeho góly nebyly uznány kvůli těsným ofsajdovým pozicím​.

Tento nešťastný výsledek přinesl nejen nový rekord, ale i vlnu kritiky. Mbappé, který byl očekáván jako klíčový hráč týmu, byl kritizován za svou neschopnost přizpůsobit se vysokým nárokům La Ligy a důležitým zápasům, jako je El Clásico. Tlak, který na něj vyvíjí fanoušci i klub, se začíná projevovat v jeho výkonech​.

Co dál pro Mbappého?

Přestože se Mbappé potýká s obtížemi, experti věří, že časem najde svou formu a začne podávat výkony odpovídající jeho reputaci. Patrick Kluivert například věří, že s dostatečnou trpělivostí a podporou týmu dokáže Mbappé přispět k úspěchu Realu Madrid​.

Přestože si Kylian Mbappé připsal nechtěný rekord, jeho kariéra v Realu Madrid a španělské La Lize teprve začíná. S ohledem na jeho výjimečné schopnosti a zkušenosti z mezinárodních soutěží, jako jsou Liga mistrů a mistrovství světa, je jasné, že tento francouzský útočník má potenciál překonat počáteční problémy a stát se klíčovým hráčem týmu.

Zápas proti Barceloně nebyl pro Kyliana Mbappého úspěšným okamžikem. Přesto je důležité si uvědomit, že adaptace na nový tým a ligu vyžaduje čas. Mbappého kariéra v La Lize je stále na začátku, a jak sám naznačil, učí se z každého utkání, i když to znamená překonat několik nežádoucích překážek.

Zdroj: Madrid Universal, OneFootball

Reklama

Oblíbené