Spojte se s námi


Fotbal

Yamal před derby s Realem: Chci v klubu zůstat do konce života. Rád bych, aby si mě fanoušci v historii Barcelony pamatovali jako legendu

Stále mu je pouhých 17 let, přesto Lamine Yamal hraje svou třetí sezonu v Barceloně a patří mezi nejlepší hráče světa. Talentovaný křídelník v létě vyhrál se Španělskem EURO a před derby s Realem Madrid oznámil, že už nechce hrát nikdy v jiném celku. Rád by se stal ikonou klubu.

Publikováno

dne

Stále mu je pouhých 17 let, přesto Lamine Yamal hraje svou třetí sezonu v Barceloně a patří mezi nejlepší hráče světa. Talentovaný křídelník v létě vyhrál se Španělskem EURO a před derby s Realem Madrid oznámil, že už nechce hrát nikdy v jiném celku. Rád by se stal ikonou klubu.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Yamal patří mezi nejlepší hráče světa
  • Talentovaný křídelník se chce stát legendou klubu
  • S nabídkou přestupu za ním tedy kluby chodit nemusí

Talentovaný křídelník Lamine Yamal hraje svou třetí sezonu v seniorském týmu Barcelony. Čerstvě sedmnáctiletý fotbalista debutoval v dubnu minulého roku v zápase s Realem Betis. Tehdy nastoupil během celé sezony do jediného zápasu, v té následující jsme si ale Barcelonu bez něj nedokázali představit.

Yamal odehrál 35 ligových utkání, ve kterých si připsal pět gólů a pět asistencí. Pravidelně nastupoval i v Lize mistrů. Díky jeho formě nikdo neměl pochyb o tom, že bude v týmu Španělska na EURU. Na turnaji vstřelil jeden gól, na čtyři asistoval a oslnil fanoušky.

Stal se jedním z nejlepších hráčů turnaje a pomohl Španělsku k výhře celého turnaje. A kdo čekal herní úpadek, byl vedle. Yamal i v aktuální sezoně dokazuje, že si nejen zaslouží místo v základní sestavě Barcelony, ale současně patří mezi nejlepší hráče světa.

Jeho hodnota na Transfermarktu je 150 milionů eur, případný zájemce by ale musel vysolit částku atakující historický přestupový rekord. Aktuálně je ale více než jisté, že by s takovou nabídkou nikdo nepřišel. Sám Yamal dal totiž jasně najevo, že o přestup nestojí.

Yamal se chce stát legendou Barcelony

Yamal se totiž rozhodl, že chce celou svou kariéru spojit s klubem z Katalánska. Rád by se stal jedním z těch, které můžeme považovat za klubové legendy. Řeč je o Johanu Cruyffovi, Ronaldinhovi, Iniestovi či Xavim. Hráčů je ale pochopitelně ještě mnohem více.

„Rád bych, aby si mě fanoušci v historii Barcelony pamatovali jako legendu. Díky Barceloně jsem takový, jaký jsem. Dala mi všechno. Můj život závisí na fotbale a Barce a já doufám, že s ní budou moci zůstat celý život,“ řekl pro LaLiga World.

„Užívám si každý zápas za Barcelonu. Vždy, když dostanu míč, tak vnímám, jak tribuny burácí. To mě dokáže hodně namotivovat,“ dodal mladý fotbalista, který má stále celou kariéru před sebou, pokud se mu vyvarují zranění.

Yamala můžete vidět v zápase už dnes, kdy se hraje El Clásico. Zápas startuje ve 21 hodin a sledovat jej můžete skrze televizní stanici Nova Sport 4.

Zdroj: Livesport, LaLiga World

Reklama

Oblíbené