Spojte se s námi


Chance Liga

Liberec si proti Slovácku pořádně zastřílel. Po dvou porážkách vyhrála doma vysoko 4:0

Slovan Liberec po debaklu v derby nestačil i na Spartu a chuť si chtěl spravit doma se Slováckem. Severočeši byli favoritem a svou roli potvrdili více než jednoznačně. Slovácko udolali poměrem 4:0, soupeř totiž po půlhodině přišel o vyloučeného stopera Stanislava Hofmanna.

Publikováno

dne

Slovan Liberec po debaklu v derby nestačil i na Spartu a chuť si chtěl spravit doma se Slováckem. Severočeši byli favoritem a svou roli potvrdili více než jednoznačně. Slovácko udolali poměrem 4:0, soupeř totiž po půlhodině přišel o vyloučeného stopera Stanislava Hofmanna.

  • Liberec po sérii porážek získal tři body
  • Doma udolal Slovácko 4:0
  • Trefili se cizinci

Slovan Liberec na začátku sezony vyhlašoval nemalé cíle. Chtěl se probojovat do elitní šestky a nejlépe si v další sezoně zahrát i v evropských pohárech. Tým doznal mnoha změn, přišel i nový kouč Radoslav Kováč, jak už to ale tak bývá, na sehrání je potřeba čas.

Nebylo tedy divu, že start sezony Liberci nevyšel zrovna ideálně. Po 11. kolech měl pouhých 12 bodů, což znamenalo spíše boj o udržení. Nejhorší chvíle pak tým prožil v derby proti Jablonci, když doma U Nisy Slovan s rivalem padl vysoko 0:5.

Na tým se valila jedna negativní reakce za druhou a následoval zápas se Spartou. Ani ten Liberec nezvládl a vše musel odčinit doma proti Slovácku. Další zkrat už nepřišel a fanoušci se konečně dočkali hezkého fotbalu.

Hned po čtvrthodině hry si Santiago Eneme naskočil na centr a poslal míč do branky. Ve 31. minutě pak musel předčasně do sprch zkušený obránce Slovácka Stanislav Hofmann a Liberec věděl, že tento zápas nesmí promrhat.

A šest minut po vyloučení přišlo potvrzení. Po odrazu se k míči dostal ukrajinský fotbalista Ivan Varfolomeev a přesnou ranou k levé tyči gólmana Milana Heči navýšil vedení svého týmu. Skóre se navíc měnilo o dalších pár minut později, a opět na straně Liberce.

Vlasiy Sinyavskiy skluzem ve vápně trefil protihráče a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil útočník Ľubomír Tupta, který míč poslal na stejné místo, jako krátce před ním Varfolomeev. V Liberci tak o poločase svítil výsledek 3:0.

Po necelé hodině hry se pak skóre měnilo ještě jednou. Aziz Kayondo vypálil z velké dálky a Heča na jeho střelu nedokázal zareagovat. Fanoušci si žádali pověstného bůra, nakonec se jej ale nedočkali. I když nemuselo k tomu být úplně daleko.

V 63. minutě rozhodčí odpískal pokutový kop za ruku Ondřeje Kukučky, po poradě s videem ale penaltu odvolal. Liberec vyhrál po zásluze 4:0 a aktuálně má na svém kontě 15 bodů, což je o jeden méně, než dosud vybojovalo Slovácko.

Dnes nás ještě čekají tři zápasy. České Budějovice hostí Hradec Králové, Pardubice Baník Ostrava a Sigma Olomouc se pokusí vyzrát na s formou hrající Jablonec.

Zdroj: Chance Liga

Reklama

Oblíbené