Spojte se s námi


Fotbal

Nottingham se posunul na pohárové příčky! Výhru proti Leicesteru zařídil dvěma góly Chris Wood

Dějištěm páteční předehrávky devátého kola anglické Premier League byl King Power Stadium. Na hřiště Leicesteru přijel Nottingham Forest, šlo tedy o souboj celků nacházejících se v East Midlands. Hosté potvrdili skvělou formu, získali cenné tři body a alespoň na chvíli se posunuli na páté místo.

Publikováno

dne

Dějištěm páteční předehrávky devátého kola anglické Premier League byl King Power Stadium. Na hřiště Leicesteru přijel Nottingham Forest, šlo tedy o souboj celků nacházejících se v East Midlands. Hosté potvrdili skvělou formu, získali cenné tři body a alespoň na chvíli se posunuli na páté místo.

  • Nottingham se dostal na páté místo
  • Chris Wood vstřelil dva góly
  • Leicester zažil na King Power Stadium druhou prohru

Nottingham patří v dosavadním průběhu sezony k nejpříjemnějším překvapením. Před startem devátého kola mu patřila osmá pozice se ziskem třinácti bodů, přičemž na pátý Brighton měl pouze dvoubodové manko.

Portugalský kouč Nuno Espirito Santo již tradičně předvádí skvělou práci především v defenzivě. Forrest se se šesti inkasovanými góly mohou pyšnit druhou nejlepší obranou, lepší defenzivní statistiky má už pouze Liverpool, aktuální lídr.

Leicester si ze tří nováčků soutěže vede zatím suverénně nejlépe. Výraznou zásluhu na tom mají výhry z posledních dvou ligových kol proti Bournemouthu a Southamptonu, díky čemuž se Foxes dostali na devět bodů.

O velmi pikantní souboj šlo pro čtyřiačtyřicetiletého kouče Stevena Coopera, který se v létě dohodl s Leicesterem a stal se náhradou za Enza Marsecu. Mezi lety 2021-2023 působil na lavičce Nottinghamu, jenž dovedl až mezi anglickou elitu.

Zápas měl již od úvodních minut velmi vysoké tempo, již v šestnácté minutě navíc přišel první gól. Střelou zpoza hranice velkého vápna se o něj postaral Ryan Yates, kapitán Tricky Trees se v zápasech Premier League prosadil teprve podruhé.

Domácí ale přispěchali s odpovědí velmi brzy, vedení Nottinghamu mělo jen jepičí život. Ve 23. minutě využil ostřílený útočník Jamie Vardy přesné přihrávky Harryho Winkse a v aktuálním ročníku se prosadil již počtvrté.

O dvě minuty později mohl hostům vrátit vedení Nicolas Dominguez, který se ocitl zcela nehlídaný sám před brankářem. Dán Mads Hermansen ale předvedl zřejmě jeden z nejhezčích zákroků celé sezony a podařilo se mu vyrazit míč na rohový kop.

Výhru Nottinghamu zařídil znovu Chris Wood

Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu. Dvě minuty po změně stran se ale o slovo přihlásil v prvním poločase neviditelný Chris Wood, přebral si míč zády k bráně a přesnou přízemní střelou potvrdil skvělou formu. Reprezentační útočník Nového Zélandu se v právě probíhající sezoně prosadil již pošesté.

Hosté i nadále pokračovali ve velmi aktivním výkonu a odměna mohla přijít v 56. minutě. Střela Calluma Hudsona-Odoie však jen orazítkovala levou tyč, k odraženému míči se ještě dostal Elliot Anderson, ani on ale nemířil přesně.

O čtyři minuty později se ale po dlouhém nákopu brankáře Matze Selse dopustil obrovské chyby stoper Woud Faes a nabídl Woodovi stoprocentní příležitost a ten jí dokázal zužitkovat. Tento zásah jej v tabulce střelců posunul již na druhé místo.

Dalšího gólu už jsme se v zápase nedočkali. Nottingham se tak dostal na pohárové příčky, naopak Leicester zůstává ve druhé polovině tabulky.

Zdroj: Canal+ Sport

Reklama

Oblíbené