Spojte se s námi


Chance Liga

Slavia Praha chce přivést reprezentačního kolegu Oscara Dorleyho. Velký talent afrického fotbalu má vyjít na téměř 90 milionů korun

Až na úctyhodných devadesát milionů korun by mohl vyjít transfer velkého talentu afrického fotbalu, o který má zájem Slavia Praha. Kolega Oscara Dorleyho z reprezentace Libérie zatím hraje ve Švédsku za místní Hammarby.

Publikováno

dne

Až na úctyhodných devadesát milionů korun by mohl vyjít transfer velkého talentu afrického fotbalu, o který má zájem Slavia Praha. Kolega Oscara Dorleyho z reprezentace Libérie zatím hraje ve Švédsku za místní Hammarby.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Slavia chce v zimě přivést velký talent afrického fotbalu
  • Reprezentant Libérie Teah hraje za švédské Hammarby
  • Osmnáctiletý křídelník je reprezentačním spoluhráčem Oscara Dorleyho

Oči skautského oddělení pražské Slavie jsou doširoka otevřené a velmi často míří na sever Evropy. Portál věnující se přestupům inFotbal.cz nyní přišel s informací, že se management sešívaných snaží získat nadějného záložníka či wingbeka Divine Teaha. Osmnáctiletý talent by mohl do Edenu dorazit ze švédského Hammarby už v následujícím zimním období.

Švédský deník Sportbladet dokonce tvrdí, že je Teah v Praze na zdravotní prohlídce, podle inFotbalu ovšem jednání ještě tak daleko nejsou. „Transfer není uzavřený, ale je na dobré cestě. Roli sehraje zájem evropských velkoklubů, který je vážný,“ upozorňují zdroje výše uvedeného portálu.

O služby reprezentanta africké Liberie se údajně zajímají i těžké váhy kontinentálního fotbalu. Například oba celky z anglického Manchesteru, Liverpool či AC Milán. Pro případný příchod do českého hlavního města ovšem hraje osoba záložníka Slavie Oscara Dorleyho. Ten je kapitánem a spoluhráčem Teaha v národním týmu.

Slavia Praha bude bojovat s velkokluby

Během posledního srazu nastoupil Teah právě po boku Oscara do obou duelů s Rovníkovou Guineou. Libérie v obou případech padla (1:0 a 2:1). Teah nejprve střídal na závěrečných třináct minut, v odvetě potom nastoupil od začátku a asistoval na jedinou branku svého celku Williamu Gibsonovi.

Při tomto srazu jistě mezi Oscarem a Teahem padla řeč i na případný přesun do Prahy. Šestadvacetiletý zaměstnanec klubu z Edenu se dlouhodobě netají svojí spokojeností a tak spoluhráči transfer do červenobílého dresu jistě doporučil. InFotbal navíc připomíná dobré vztahy hráčova agenta se sportovním ředitelem Slavie Jiřím Bílkem.

Portál specializující se na ceny hráčů Transfermarkt oceňuje Teaha na 300 tisíc eur (cca osm milionů korun). Přestupová částka ovšem bude podstatně vyšší, mluví se o 3,5 milionech eur (cca 88 milionů korun). Otázkou zůstává, jestli to je pro Hammarby dostatečná cenovka. V jeho prvním týmu Teah zatím odehrál jen sedm utkání a nezapsal žádný bod.

Přestupové okno v Česku začíná 26. ledna a do té doby do boje o talentovaného křídelníka mohou zasáhnout i výše zmíněné velkokluby. Slavia si ovšem v posledních letech udělala v Evropě velmi silné jméno a ukázala, že může své hráče připravit na přesun za lepší adresou. Zvolí liberijský talent českou cestu?

Zdroj: SK Slavia Praha, Sportbladet, Transfermarkt, X

Reklama

Oblíbené