Spojte se s námi


Evropská liga

Zasadil se Mourinho o vyhazov ten Haga? Skvělý výkon Fenerbahce ho ale stál červenou kartu. Z rozhodčího následně udělal Supermana

José Mourinho se se svými svěřenci postavil proti svému předchozímu zaměstnavateli a nutno říci, že se vší parádou. Od začátku zápasu bylo Fenerbahce na hřišti lepším týmem a Manchester United přehrávalo. To alespoň platilo do vyrovnávací branky.

Publikováno

dne

José Mourinho se se svými svěřenci postavil proti svému předchozímu zaměstnavateli a nutno říci, že se vší parádou. Od začátku zápasu bylo Fenerbahce na hřišti lepším týmem a Manchester United přehrávalo. To alespoň platilo do vyrovnávací branky. Konce zápasu se ale portugalský kouč nedočkal, když mu rozhodčí udělali červenou kartu. Bod však znamená další nepříjemnost pro Erika ten Haga.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Fenerbahce uhrálo s Manchester United bod za remízu 1:1
  • José Mourinho obdržel červenou kartu
  • Manchester United vyhrál z posledních 7 zápasů jen jednou

Mourinho vs Manchester United

Manchester United je pro Mourinho třetím nejčastějším týmem, proti kterému se ve své trenérské kariéře postavil. Konkrétně se bavíme o 25 zápasech, z čehož má bilanci 10 výher, 10 remíz a 5 proher. Více zápasů už odkoučoval pouze proti Barceloně (27 zápasů) a Liverpoolu (31 zápasů).

Hráče Fenerbahce ale připravil na čtvrteční duel velmi dobře. Prvních 50 minut zápasu byli domácí hráči dominantní a jen skvělý André Onana držel svůj tým nad vodou. Sice se Red Devils povedla jedna akce, kterou dokázal zakončit Christian Eriksen, ale jinak to byli opět domácí, kteří byli nebezpeční.

Ve 49. minutě se pak konečně turečtí fanoušci dočkali vyrovnávací branky, kterou jim dopřál Youssef En-Nesyri. O pár minut později mohlo být na stadionu ještě veseleji, ale rozhodčí se rozhodl Ugarteho zákrok na Brighta Osavi-Samuela neodpískat.

To samozřejmě nedokázal skousnout Mourinho, který začal na lavičce vyvádět. Za to si vysloužil červenou kartu a musel od týmu pryč. V pozápasové rozhovoru pak řekl, že byl vyloučen od nejlepšího rozhodčího na světě, což následně i vysvětlil. Narážel především na to, že v ten stejný čas dokázal jedním okem sledovat penaltovou situaci a druhým okem Portugalcovo chování u postranní čáry.

Pro Mourinha ale nebyla červená karta nic nového, když během svého působení v AS Řím viděl 5 červených karet, to je více než kterýkoliv jiný hráč v Serii A v tu dobu.

Mizérie Erika ten Haga

Manchester United každé léto buduje tým na to, aby soutěžil na prvních příčkách Premier League a kvalifikoval se do Ligy mistrů. Jenomže to se v posledních letech zrovna moc nedaří. Tím spíš by leckdo očekával, že bude dominovat alespoň v Evropské ligy. Jenomže opak je pravdou.

Red Devils v posledních 7 zápasech dokázali porazit pouze Brentford. V Evropě jsou z toho pak po třech zápasech pouze 3 body za 3 remízy. Tedy do puntíku stejně, jako je na tom Viktoria Plzeň, pro kterou je to ale samozřejmě úspěch.

O vyhazovu nizozemského kouče se v Anglii mluví poměrně otevřeně už delší dobu. O víkendu navíc čeká Manchester United souboj s West Hamem. Pakliže neuspěje ani proti němu, dá se očekávat, že se věci začnou skutečně hýbat. Minulí trenéři se pakovali z Old Trafford po mnohem lepší bilanci, a to i včetně Mourinha.

Zdroj: X, Transfermarkt, UEFA

Reklama

Oblíbené