Spojte se s námi


Fotbal

Rosický o Artetovi: Měl kvality lídra už jako hráč, nedívím se, že se nakonec stal trenérem. Je strašně příjemné ho vidět sedět na lavičce Arsenalu

Tomáš Rosický a Mikel Arteta. Bok po boku spolu vyhrávali zápasy v Arsenalu, dnes jsou uznávanými osobami ve funkcionářských funkcích. Rosický před utkáním s Manchesterem City o svém bývalém parťákovi promluvil a vyslovil přání, aby se mu s Arsenalem povedlo vyhrát vysněný titul.

Publikováno

dne

Tomáš Rosický a Mikel Arteta. Bok po boku spolu vyhrávali zápasy v Arsenalu, dnes jsou uznávanými osobami ve funkcionářských funkcích. Rosický před utkáním s Manchesterem City o svém bývalém parťákovi promluvil a vyslovil přání, aby se mu s Arsenalem povedlo vyhrát vysněný titul.

  • Rosický s Artetou zůstali u fotbalu i po konci hráčské kariéry
  • Arteta je dokonce trenérem Arsenalu
  • Rosický o něm řekl pár milých slov

Tomáš Rosický platil za nesmírně talentovaného fotbalistu. Svým přestupem ze Sparty do Borussie Dortmund zlomil tehdejší rekord Bundesligy, později se přesunul do anglického Arsenalu, kde se nesmazatelné zapsal do srdcí fanoušků.

V něm se setkal i s Mikelem Artetou, se kterým hrál bok po boku čtyři sezony. Oba později svou kariéru ukončili, u fotbalu ale setrvali. Arteta se dal na trénování a jako asistent Pepa Guardioly působil v Manchesteru City, odkud dostal laso z klubu svého srdce.

Rosický se zase stal sportovním ředitelem ve Spartě. Prvně spolupracoval se Zdeňkem Ščasným, později se do role vrhnul naplno a byl jedním z těch, kteří pomohli k vzestupu klubu. Rosický ve středu jako sportovní ředitel Sparty zamířil na Ligu mistrů do Manchesteru a odpovídal na zvídavé dotazy televize TNT Sports.

Rosický o Artetovi

„Bavili jsme se už jako hráči v Arsenalu, co budeme dělat, až skončíme s fotbalem a on už k trénování tehdy tíhnul. Měl kvality lídra už jako hráč, nedívím se, že se nakonec stal trenérem a že to dotáhl až do Arsenalu.

Je strašně příjemné ho vidět sedět na lavičce a moc mu přeju, co se těsně nepovedlo poslední sezonu, tedy aby vyhrál titul pro Arsenal. Držím mu palce, myslím, že je to pro něj obrovská výzva,“ řekl Arteta v obsáhlém rozhovoru. V něm odpovídal také na spekulaci, že jej dříve chtěl angažovat Guardiola do Bayernu Mnichov.

„Nevím, jestli je to úplně pravda, ale také jsem o tom slyšel, že o mě má Bayern zájem, máte pravdu. S Pepem jsem o tom ale nikdy nemluvil, takže se asi nikdy nedozvím, jestli to byla pravda,“ dodal.

V neposlední řadě promluvil i o své Spartě, která ve středu s Manchesterem City padla 0:5. „Miluju fotbal, zápasy a samozřejmě tvůrčí stránku hry. A to souvisí s prací, kterou teď vykonávám, protože je to dost podobné s rolí, kterou jsem měl na hřišti.

Jít s mým týmem stejným směrem, jít za nějakým cílem a mít plán, jakým ho dosáhnout. Miluju náš tým, naše hráče a o to víc mi záleží, abychom jako klub uspěli,“ zakončil.

Zdroj: TNT Sports

Reklama

Oblíbené