Spojte se s námi


Fotbal

Leverkusen zápas v Brestu k vítězství nedotáhl. Úřadující německý mistr i díky zákrokům Kováře vybojoval remízu, Schick znovu bez gólu

Středeční večer patřil, podobně jako v úterý, nabitému programu fotbalové Ligy mistrů. Už v 18:45 se Bayer Leverkusen utkal s francouzským Stade Brest. Úřadující mistr Bundesligy sice v prvním poločase vedl 1:0 po gólu Floriana Wirtze, k vítězství to ale nedotáhl. Zápas nakonec skončil nerozhodně 1:1, v dresu Brestu se přesně trefil Pierre Lees-Melou.

Publikováno

dne

Středeční večer patřil, podobně jako v úterý, nabitému programu fotbalové Ligy mistrů. Už v 18:45 se Bayer Leverkusen utkal s francouzským Stade Brest. Úřadující mistr Bundesligy sice v prvním poločase vedl 1:0 po gólu Floriana Wirtze, k vítězství to ale nedotáhl. Zápas nakonec skončil nerozhodně 1:1, v dresu Brestu se přesně trefil Pierre Lees-Melou.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Středeční večer patřil nabitému programu fotbalové Ligy mistrů
  • Bayer Leverkusen se už od 18:45 utkal s francouzským Stade Brest
  • Úřadující německý mistr ve Francii uhrál pouze remízu 1:1

Do utkání třetího kola ligové fáze Ligy mistrů vstoupili lépe fotbalisté Leverkusenu, kteří od úvodního hvizdu častěji drželi míč na svých kopačkách. Brest se prakticky až do 20. minuty nedostal k ničemu pořádnému, až v tomto čase přišel alespoň náznak šance.

Nudnou první polovinu prvního poločasu tak ve 24. minutě přerušil Florian Wirtz. Hvězda Bayeru a jeden z největších talentů německého fotbalu si na hranici vápna zpracoval přihrávku, kterou mu adresoval Jonas Hofmann.

Jednadvacetiletý ofenzivní záložník pak už neměl problém dostat míč do sítě. V této sezóně si tak na klubové scéně připsal už sedmou branku, na kontě má kromě toho ještě dvě asistence. Wirtz byl o několik minut později opět u míče.

A znovu ukázal, proč je jedním z nejtalentovanějších německých hráčů. Svými kličkami vymíchal obranu Brestu, k jeho smůle to však k druhé vstřelené brance nevedlo. Wirtzovi scházelo lepší zakončení. Skóre se změnilo až ve 39. minutě.

Brest z prakticky ojedinělé akce vstřelil vyrovnávací gól. Mahdi Camara si velmi dobře všiml, že Pierre Lees-Melou se vyskytl v takřka ideální palebné pozici na hranici pokutového území.

Míč mu následně parádně naservíroval, o několik okamžiků později už se míč třepotal v síti – 1:1. Tímto výsledkem také první půle skončila, oba týmy odešly do kabin za nerozhodného stavu.

Schick nastoupil v základní sestavě

Nutno dodat, že do základní sestavy tentokrát zasáhl také Patrik Schick. Tahoun Leverkusenu Victor Boniface totiž utrpěl autonehodu, čímž se český reprezentant stal pro Xabiho Alonsa volbou číslo 1.

Schick v této sezoně odehrál jen 250 minut, které si rozdělil do osmi zápasů. Schick byl v průběhu prvního dějství celkem patnáctkrát u míče, čtyřikrát jej ztratil a jednou se ocitl v ofsajdu.

Ve hře tak nebyl příliš vidět, což platí také o bývalém útočníkovi Slavie Praha – Abdallah Sima toho ze zápasu do té chvíle moc neměl.

Leverkusen zápas v Brestu k vítězství nedotáhl

Druhou polovinu naopak začal lépe Brest, vyloženou šanci si ale nevypracoval. Trenéru Alonsovi se ale herní projev jeho týmu nelíbil a v 63. minutě sáhl ke trojitému střídání. Ze hry odešli Nathan Tella a Exequiel Palacios, na hřiště se dostali Jeremie Frimpong a Granit Xhaka.

V zápase v tomto okamžiku skončil také útočník Schick, jenž tedy v aktuálním soutěžním ročníku zůstává na jediném gólu. Ten vstřelil v německém Superpoháru. Proti Brestu jej na trávníku nahradil Amine Adli. Tím, že hrací plochu opustila klasická devítka, začal hrát Leverkusen trochu jinak.

A to téměř okamžitě vyústilo ve velkou šanci. Wirtz z levé strany posílal míč před bránu Brestu, načež nešťastný vlastenec si málem připsal Massadio Haïdara. Jednatřicetiletý bek ale naštěstí pro francouzský mančaft srazil míč pouze na roh.

S přibývajícími minutami to byl ale tým Brestu, jenž se dostával znovu více do hry. V 75. minutě zapsal slibný střelecký pokus Camara. Avšak míč, který směřoval pod víko, nakonec skvělým zákrokem zlikvidoval český gólman Matěj Kovář.

Leverkusen začal nervóznět, což Brestu naopak vyhovovalo. Rozhodčí i v důsledku toho rozdal několik žlutých karet. Od 80. minuty se až na pár chvil dostal do tlaku právě úřadující německý mistr. Záložník Hofmann se v 88. minutě po ostrém zákroku Koulibalyho dožadoval penalty.

Rozhodčí Ivan Kružliak tuto situaci dlouho konzultoval s videorozhodčím a nakonec na penaltový puntík neukázal. Slovenský sudí nastavil nad rámec normální hrací doby sedm minut, ani tehdy však žádný gól nepadl.

Toto utkání třetího kola ligové fáze Ligy mistrů tedy skončilo nerozhodně 1:1. Brest má po třech zápasech na kontě sedm bodů, stejně jako Bayer Leverkusen.

Zdroj: UEFA, Nova Sport

Reklama

Oblíbené