Spojte se s námi


Fotbal

VIDEO: Wirtz už zase kouzlil a poslal Leverkusen do vedení. Brest ale na konci 1. poločasu vyrovnal, v základu nastoupil i Schick

Bayer Leverkusen má ve středu večer v rámci dalšího kola ligové fáze Ligy mistrů na programu utkání s Brestem. Úřadující mistr Bundesligy nejprve vedl 1:0, prosadil se Florian Wirtz. Francouzský celek ale do poločasu srovnal, do základní sestavy Leverkusenu se dostal také Patrik Schick.

Publikováno

dne

Bayer Leverkusen má ve středu večer v rámci dalšího kola ligové fáze Ligy mistrů na programu utkání s Brestem. Úřadující mistr Bundesligy nejprve vedl 1:0, prosadil se Florian Wirtz. Francouzský celek ale do poločasu srovnal, do základní sestavy Leverkusenu se dostal také Patrik Schick.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Bayer Leverkusen má ve středu večer v rámci dalšího kola ligové fáze Ligy mistrů na programu utkání s Brestem
  • Úřadující mistr Bundesligy nejprve vedl 1:0, prosadil se Florian Wirtz
  • Francouzský celek ale do poločasu srovnal, do základní sestavy Leverkusenu se dostal také Patrik Schick

Do utkání třetího kola ligové fáze Ligy mistrů vstoupili lépe fotbalisté Leverkusenu, kteří od úvodního hvizdu častěji drželi míč na svých kopačkách. Brest se prakticky až do 20. minuty nedostal k ničemu pořádnému, až v tomto čase přišel alespoň náznak šance.

Nudnou první polovinu prvního poločasu tak ve 24. minutě přerušil Florian Wirtz. Hvězda Bayeru a jeden z největších talentů německého fotbalu si na hranici vápna zpracoval přihrávku, kterou mu adresoval Jonas Hofmann.

Wirtz otevřel gólový účet utkání, Brest před koncem poločasu srovnal

Jednadvacetiletý ofenzivní záložník pak už neměl problém dostat míč do sítě. V této sezóně si tak na klubové scéně připsal už sedmou branku, na kontě má kromě toho ještě dvě asistence. Jeho gól proti Brestu si můžete prohlédnout v níže přiloženém videu.

A o několik minut později byl u míče opět Wirtz, jenž efektními a zároveň efektivními kličkami vyšachoval obranu francouzského týmu. Bohužel pro německého reprezentanta ale v tomto případě scházelo lepší zakončení, skóre se tedy neměnilo.

Lépe řečeno, neměnilo se až do 39. minuty. To totiž domácí konečně výrazně zahrozili a hned z toho byl gól. Mahdi Camara si velmi dobře všiml, že Pierre Lees-Melou se vyskytl v takřka ideální palebné pozici na hranici pokutového území.

Míč mu následně parádně naservíroval, o několik okamžiků později už se míč třepotal v síti – 1:1. Tímto výsledkem také první půle skončila, oba týmy odešly do kabin za nerozhodného stavu.

Schick nastoupil v základní sestavě

Do základní sestavy se tentokrát vešel i Patrik Schick, jenž je teď první volbou trenéra Xabiho Alonsa. A to kvůli nešťastnému faktu, když tahoun Leverkusenu Victor Boniface utrpěl autonehodu. Naštěstí však nebyl nikterak vážně zraněn.

Český reprezentant v této sezoně odehrál jen 250 minut, které si rozdělil do osmi zápasů. Vstřelil však jediný gól, prosadil se v německém Superpoháru. Gólové mlčení rozhodně bude chtít prolomit ve středu večer, v prvním poločase se mu to ale proti Brestu nepodařilo.

Zdroj: UEFA, Nova Sport

Reklama

Oblíbené