Spojte se s námi


Bundesliga

Koubek měl možnost odejít do slavného belgického klubu. Bývalý hráč Sparty se po konci v Německu také mohl vrátit do Česka

Tomáš Koubek je v současné době stále bez angažmá. Dvaatřicetiletý gólman odešel v červenci tohoto roku z Augsburgu a od té doby hledá nového zaměstnavatele. Ve hře byl i návrat do Česka, potažmo přestup do belgických Brugg.

Publikováno

dne

Tomáš Koubek je v současné době stále bez angažmá. Dvaatřicetiletý gólman odešel v červenci tohoto roku z Augsburgu a od té doby hledá nového zaměstnavatele. Ve hře byl i návrat do Česka, potažmo přestup do belgických Brugg.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Tomáš Koubek je aktuálně stále bez angažmá
  • Posledním působištěm dvaatřicetiletého brankáře byl německý Augsburg
  • Bývalý reprezentant mohl zamířit do Belgie, tento transfer mu však nevyšel

Tomáš Koubek po odchodu ze Sparty vystřídal pouze dvě zahraniční angažmá. A to Stade Rennes ve Francii, kam přišel na konci srpna roku 2017. Koubek v klubu z Ligue 1 odchytal celkem 83 zápasů, v nichž inkasoval 107 gólů.

Zároveň však zaznamenal dvaadvacet čistých kont. Ve Francii však Koubek vydržel po dobu let, než se přestěhoval do sousedního Německa.

A to konkrétně do Augsburgu, jenž za něj tehdy do kasy Stade Rennes poslal sedm a půl milionů eur. V dresu ambiciózního německého týmu bývalý reprezentant odchytal celkem 40 zápasů, v nichž inkasoval 88 branek a zapsal pouze pět čistých kont.

Coby náhradní gólman se v červenci tohoto roku s Augsburgem po pěti letech rozloučil. Od té doby ale stále hledá nové angažmá. Ještě nedávno přitom Koubek byl v hledáčku Cercle Bruggy.

Klub z Belgie totiž potřeboval posilu do prostoru mezi tři tyče kvůli zranění Brazilce Warlesona, jehož zraněné koleno si žádá dlouhodobou léčbu. Podle informací serveru inFotbal však ke konkrétnímu jednání mezi Koubkem a klubem nedošlo.

Koubek se mohl vrátit do Česka

Rodák z Hradce Králové prý v létě řešil zájem z Aarhusu a také několika českých klubů. Jak se ale zdá, ani jednu z nabídek brankář Koubek nepřijal a nabízí se tím pádem otázka, zda je pro něj návrat do vlasti vůbec na pořadu dne.

Bruggy každopádně ve středu odpoledne oznámily náhradu za zraněného brazilského gólmana. Do Belgie se nakonec stěhuje pětatřicetiletý gólman Eloy Room, jenž naposledy působil ve Vitesse Arnhem. V nizozemském celku ale v létě skončil, podobně jako Koubek v Augsburgu, a do Cercle přestupuje jako volný hráč.

„Když jsem slyšel o zájmu Cercle, nepotřeboval jsem se nijak rozmýšlet. Je to skvělý tým, pěkné město. Jsem připravený okamžitě týmu pomoci,“ řekl Room v oficiálním oznámení na klubovém webu.

„Cercle má velmi mladý tým, kterému můžu předat zkušenosti z různých soutěží. Musíme být úspěšní a vyhrávat zápasy, přesně proto jsem přišel,“ doplnil. Nutno dodat, že rodák z Nijmegenu podepsal v belgickém klubu smlouvu do konce aktuálního soutěžního ročníku. V platném kontraktu však figuruje možnost prodloužení o další jeden rok.

Zdroj: Cercle Bruggy, inFotbal

Reklama

Oblíbené