Spojte se s námi


Fotbal

Haraslín: Zápas se City? Možné je všechno, začíná se za stavu 0:0. Křídelník Sparty promluvil i o tom, kudy povede cesta k úspěchu

Jedna z nejtěžších zkoušek vůbec. Sparta se ve středu večer utká s vítězem Ligy mistrů z ročníku 2022/23, a to pochopitelně v rámci dalšího kola ligové fáze nejprestižnější fotbalové klubové soutěže na světě. Manchester City, obzvlášť na Etihad Stadium, bude skutečně těžký oříšek, ví slovenský křídelník pražského klubu Lukáš Haraslín.

Publikováno

dne

Jedna z nejtěžších zkoušek vůbec. Sparta se ve středu večer utká s vítězem Ligy mistrů z ročníku 2022/23, a to pochopitelně v rámci dalšího kola ligové fáze nejprestižnější fotbalové klubové soutěže na světě. Manchester City, obzvlášť na Etihad Stadium, bude skutečně těžký oříšek, ví slovenský křídelník pražského klubu Lukáš Haraslín.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Sparta se ve středu večer v rámci dalšího kola ligové fáze Ligy mistrů utká s vítězem této soutěže z ročníku 2022/23
  • Letenské čeká jedna z nejtěžších zkoušek vůbec, Manchester City bude na Etihad Stadium skutečně velmi tvrdý oříšek
  • Lukáš Haraslín promluvil na předzápasové tiskové konferenci například o ponaučení z dvojzápasu s Liverpoolem nebo o hvězdách Citizens

Tohle bude extrémně těžká prověrka. Pražská Sparta v této sezóně Ligy mistrů odehrála už nemalé množství zápasů, počítaje i duely předkol se Shamrockem, FCSB a Malmö. Až hlavní fáze je ale pro klub z Letné tím opravdovým testem.

Letenští se zatím utkali se dvěma týmy. Doma porazili Red Bull Salzburg 3:0 po gólech Kaana Kairinena, Victora Olatunjiho a Qazima Laciho.

Ještě těžší zkouška Spartu čekala v následujícím kole proti Stuttgartu. Pražané s německým celkem nakonec remizovali 1:1, druhý poločas ovšem celkem jednoznačně patřil právě domácím. Hosté z hlavního města České republiky si však i přesto odvezli velmi cenný bod.

A nyní Spartu čeká jeden z nejtěžších testů vůbec, a to duel proti vítězovi Ligy mistrů z ročníku 2022/23. Citizens v novém soutěžním ročníku ještě neprohráli, body ztratili pouze s Interem, Arsenalem a Newcastlem.

I když je Manchester City zcela objektivně úplně na jiné úrovni, Lukáš Haraslín na tiskové konferenci před zápasem promluvil o tom, že Sparta má svůj plán. A také podotkl, že fotbalový zápas vždy začíná za stavu 0:0. Ve fotbale je prý možné všechno.

Haraslín se vrátil k zápasu s Liverpoolem, promluvil i o hvězdách City

Nutno dodat, že aktuálně druhý celek Premier League ztrácí bod na první Liverpool, se kterým Sparta vybuchla v minulé sezóně. I na adresu ponaučení, které si Sparta vzala z onoho dvojzápasu v minulé sezóně, Haraslín před měřením sil s Manchesterem City ztratil několik slov.

„Udělali jsme hodně chyb, které náš soupeř dokázal využít. Na to z naší ligy nejsme zvyklí a přesně toho se budeme chtít vyvarovat. Zápas se bude hrát ve velké intenzitě, City nejspíš bude držet balon a my musíme být během celých 90 minut plně koncentrovaní. Nemůžeme vypustit ani jeden moment. Takové mužstvo jako je City toho dokáže využít,“ uvedl Haraslín.

„Podobným stylem, jakým hraje City, bychom se chtěli prezentovat v naší lize. Jejich úroveň jde však těžko srovnávat s naší. Když získáme balon, nesmíme být zbrklí, musíme získat klid na kopačkách. Ale bude to těžké, po ztrátě jdou hned do represinku. Víme, co od nich očekávat,“ doplnil.

Haraslín mimo jiné promluvil také o hvězdách Manchesteru City. „Těžko si vybrat jednoho hráče z týmu nabitého hvězdami. Všechny oči jsou upřené na Erlinga Haalanda, ale na každou pozici mají dva nebo tři skvělé hráče.“

Zdroj: UEFA, AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené