Spojte se s námi


Fotbal

Friis smeknul klobouk před Guardiolou: Je pro mě inspirací, nikdy nepoleví. V čem bude nebezpečný Haaland?

Co do kvality soupeře jednoznačně nejtěžší zápas sezóny. Už dnes, tedy ve středu večer vstoupí Sparta na Etihad Stadium do dalšího zápasu hlavní fáze Ligy mistrů. Tentokrát proti Manchesteru City. Kouč letenských Lars Friis smeknul před Pepem Guardiolou a pár slov ztratil také na adresu gólového zabijáka Erlinga Haalanda.

Publikováno

dne

Co do kvality soupeře jednoznačně nejtěžší zápas sezóny. Už dnes, tedy ve středu večer vstoupí Sparta na Etihad Stadium do dalšího zápasu hlavní fáze Ligy mistrů. Tentokrát proti Manchesteru City. Kouč letenských Lars Friis smeknul před Pepem Guardiolou a pár slov ztratil také na adresu gólového zabijáka Erlinga Haalanda.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Pražská Sparta ve středu večer sehraje další zápas hlavní fáze Ligy mistrů, tentokrát proti Manchesteru City
  • Kouč letenských Lars Friis smeknul před španělským stratégem Pepem Guardiolou
  • Několik slov ztratil také na adresu norského gólového zabijáka Erlinga Haalanda

Sparta má za sebou v rámci této sezóny fotbalové Ligy mistrů už vcelku velký kus cesty, a to stále ještě není ani v polovině ligové fáze. Aby do ní postoupila, musela v předkolech vyřadit tři soupeře – irský Shamrock, rumunské FCSB a v neposlední řadě také švédské Malmö.

Oproti dřívějším pokusům byla tentokrát úspěšná a mohla se těšit na osm utkání s osmi různými soupeři. Letenští se zatím utkali se dvěma týmy. Doma porazili Red Bull Salzburg 3:0 po gólech Kaana Kairinena, Victora Olatunjiho a Qazima Laciho.

Ještě těžší prověrka Spartu čekala v následujícím kole proti Stuttgartu. Pražané s německým celkem nakonec remizovali 1:1, druhý poločas ovšem celkem jednoznačně patřil právě domácím. Hosté z hlavního města České republiky si však i přesto odvezli velmi cenný bod.

A nyní Spartu čeká jedna z nejtěžších zkoušek vůbec, a to duel proti vítězovi Ligy mistrů z ročníku 2022/23. Zcela objektivně řečeno, Manchester City je prostě a jednoduše jiný level. Aktuálně druhý celek Premier League ztrácí bod na první Liverpool, se kterým Sparta vybuchla v minulé sezóně.

Citizens v novém soutěžním ročníku ještě neprohráli, body ztratili pouze s Interem, Arsenalem a Newcastlem. Z posledních pěti zápasů navíc mají čtyři výhry a co do herní připravenosti vlastně nikdy nevíte, co pořádně očekávat.

Friis smeknul před Guardiolou, v čem bude nebezpečný Haaland?

I o tom na předzápasové tiskové konferenci promluvil Lars Friis, který prakticky smeknul klobouk před španělským stratégem Pepem Guardiolou.

„Pep je jeden z nejlepších trenérů na světě, možná nejlepší. Vyhrál již hodně trofejí, ale hlavně celkově rozvíjí fotbal a jeho každý zápas je pro ostatní trenéry i pro mě inspirací,“ uvedl kouč Sparty, jehož slova cituje také český server specializující se na přestupy inFotbal.

„Vidíte u něj nečekané věci, nikdy nepoleví. Nezůstane u jednoho systému, jako když jeho krajní obránci hrají uprostřed. Je to radost postavit se proti trenérovi, jako je Pep,“ dodal Friis, jenž zároveň ztratil několik slov také na adresu Erlinga Haalanda.

„90 procent gólů střílí on, takže jsme se mu věnovali. Má vysokou úroveň, v boxu je silný, rychlý a navíc si neustále hledá volné prostory,“ ví trenér ACS.

Zdroj: UEFA, AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené