Spojte se s námi


Fotbal

Forma se zlepšuje. Priske vyhrál čtvrtý zápas v řadě, Feyenoord triumfoval na hřišti Benfiky. Dvakrát se trefil Milambo

Další utkání z nabitého programu Ligy mistrů odehrály celky Benfiky Lisabon a Feyenoordu Rotterdam. Nizozemský celek, který vede Brian Priske, po poločase vedl o dvě branky. Utkání nakonec hosté zvládli v poměru 3:1 a vyhráli tak čtvrtý duel v řadě. Trefili se Ueda a dvakrát Milambo. Za domácí snižoval Akturkoglu. Formu Priskeho týmu se neustále zlepšuje.

Publikováno

dne

Další utkání z nabitého programu Ligy mistrů odehrály celky Benfiky Lisabon a Feyenoordu Rotterdam. Nizozemský celek, který vede Brian Priske, po poločase vedl o dvě branky. Utkání nakonec hosté zvládli v poměru 3:1 a vyhráli tak čtvrtý duel v řadě. Trefili se Ueda a dvakrát Milambo. Za domácí snižoval Akturkoglu. Formu Priskeho týmu se neustále zlepšuje.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Benfica hrála třetí utkání Ligy mistrů proti Feyenoordu Rotterdam
  • Nizozemský celek vyhrál 3:1 díky trefám Uedy a Milamba
  • Trenér Feyenoordu Brian Priske tak vyhrál čtvrtý duel v řadě

Liga mistrů píše krásné příběhy a součástí jednoho z nich byli ve středu večer i muži spojení s českou ligou. Benfica Lisabon hostila na svém stadionu Estádio Da Luz Feyenood Rotterdam a v její sestavě nemohl chybět bývalý hráč pražské Slavie Alexander Bah. V hostujícím dresu pro změnu vyběhl stoper se sparťanskou minulostí Dávid Hancko.

Slovenského reprezentanta navíc trénuje dvojnásobný mistr se Spartou z posledních dvou let Brian Priske. Ten se po rozpačitém začátku nového nizozemského angažmá s týmem sžil a neprohrál už pět utkání v řadě. Dánský stratég své svěřence výborně připravil i na výjezd do Portugalska. První půle totiž patřila právě Feyenoordu.

Prvním mužem, který dostal míč do sítě, byl totiž Ayase Ueda. Japonec skvěle zakončil rychlou a přímočarou akci svých spoluhráčů. Na branku mu přihrál kolega Igor Paixao.

Čtyřiadvacetiletý Brazilec navíc o malou chvíli později nebezpečně střílel. Benfica kontrovala parádní hlavičkou z dílny Baha, ta ovšem k domácí smůle orazítkovala pouze tyč.

Brian Priske musel skousnout dva neuznané góly

V polovině úvodního dějství sice vstřelil Ueda svou druhou branku, ale kvůli předchozímu faulu mu nemohla být uznána. Turecký sudí Meler si vše ještě vysvětlil s videorozhodčím, ale verdikt byl jasný. Hosté ovšem nemuseli smutnit dlouho. Už ve 33. minutě totiž Quinten Timber prokázal přehled a nahrál na Antoni Milambu, ten následně zvýšil na 2:0 pro hosty.

Opařená Benfica se oklepala v 37. minutě, kdy pěkně střílel Ibrahim Osman, ale Timon Wellenreuther za svá záda míč nepustil. Když už za Němcova záda procpal míč Vangelis Pavlidis, radost záhy zhatil zdvižený praporek. Do kabin se tak šlo za překvapivého stavu 2:0 pro hostující Feyenoord. Přesto domácí kouč Bruno Lage do druhého dějství neudělal žádnou změnu.

Nizozemský celek svého soupeře ve velkém zlobil i ve druhé části utkání. Nebezpečný byl především Milambo. Feyenoord dokonce vstřelil další branku, ale i podruhé jim ji konverzace sudího s videem sebrala. Tentokráte kvůli postavení mimo hru. Smůla hostů se prohloubila v 67. minutě, kdy se podařilo snížit Keremu Akturkogluovi.

Turecký reprezentant dostal do branky míč, který předtím Wellenreuther pouze vyrazil do boku. Domácím hned narostla křídla a hnali se za vyrovnáním.

To měl na hlavě střídající Amdouni, Švýcarovu ránu ovšem skvěle vytáhl Wellenreuther. Ten si poradil i s nebezpečným pokusem Akturkoglua. Na konci duelu se ještě podruhé krásnou střelou prosadil Milambo a tak Brian Priske zapsal čtvrtou výhru v řadě.

Zdroj: Nova Sport 6

Reklama

Oblíbené