Spojte se s námi


Fotbal

Barcelona zlomila prokletí a konečně porazila Bayern. Mnichovský gigant odjel z Katalánska s pořádným výpraskem

Barcelona si na Estadi Olímpic Lluís Companys poradila a Bayernem Mnichov 4:1 a slaví veledůležité 3 body do tabulky. Německý gigant naopak po prohře s Aston Villou prohrává i další venkovní zápas. Katalánci navíc proti německému týmu vyhráli poprvé od roku 2015 a zlomili tak dlouho trvající nepříznivou sérii.

Publikováno

dne

Barcelona si na Estadi Olímpic Lluís Companys poradila a Bayernem Mnichov 4:1 a slaví veledůležité 3 body do tabulky. Německý gigant naopak po prohře s Aston Villou prohrává i další venkovní zápas. Katalánci navíc proti německému týmu vyhráli poprvé od roku 2015 a zlomili tak dlouho trvající nepříznivou sérii.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Barcelona má po výhře nad Bayernem 6 bodů
  • Raphinha vstřelil hattrick
  • Vincent Kompany na lavičce Bayernu nezvládl svůj první duel s jakýmkoliv evropským gigantem

Netrvalo dlouho a na náhradním stadionu Barcelony se měnilo skóre. Hned v první minutě adresoval Fermín López skvělou přihrávku na Raphinhu, který se ocitl v samostatném úniku.

Brazilec si položil Manuela Neuera a do prázdné branky zakončil vydařenou fotbalovou akci. Barcelona tak vstřelila jeden z nejrychlejších gólů celé letošní sezóny.

Už v 10. minutě ovšem Bayern srovnal krok. Harry Kane si naskočil na nadýchaný centr a hlavou zakončil přesně. Gól však neuznal VAR kvůli ofsajdu. Kane se ale přece jen dočkal.

V 18. minutě poslal do pokutového území skvělý centr Serge Gnabry a Angličan ukázal svůj čich na góly. Ve třetím zápase Ligy mistrů tak bývalý kanonýr Tottenhamu vstřelil pátý gól.

Domácí Barcelona si vzala vedení zpět ve 36. minutě. López už svou druhou finální přihrávkou v zápase vyslal do další šance kanonýra Roberta Lewandowského. Polský kanonýr se v jasné gólové šanci nemýlil a skóroval do sítě svého bývalého zaměstnavatele.

Raphinha ve 45. minutě ukázal, v jaké skvělé formě nyní hraje. Brazilský křídelník překonal hned několik protihráčů a přízemní ranou poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Byl to pro něj navíc třetí gól v letošním ročníku Ligy mistrů.

Bayern nechytl začátek ani jednoho poločasu

Do druhého poločasu vstoupila opět daleko lépe Barcelona. Už v 55. minutě zkompletoval hattrick Raphinha. Brazilec tak navázal na hattrick svého krajana Viníciuse v barvách konkurenčního Realu Madrid, který nastřílel hattrick do sítě Dortmundu. Asistenci si připsal Lamine Yamal. Španělský supertalent si tak připsal úvodní asistenci v rámci tohoto ročníku Ligy mistrů.

Vincent Kompany tak v 60. minutě sáhl hned ke čtyřnásobné změně. Ze hry odešel Michael Olise, Thomas Müller, Serge Gnabry a Joao Palhinha. Jejich místo zaujali Leroy Sané, Jamal Musiala, Kingsley Coman a Leon Goretzka. Belgický manažer doufal, že se v zápase něco změní, ale domácí tým stále na hřišti dominoval.

Poslední šanci zápasu měl na svědomí v 83. minutě Lewandowski. Polský kanonýr se dostal k míči uvnitř pokutového území, ale svou střelou netrefil branku. Bayern Mnichov tak odjel z Barcelony s „pouze“ 4 inkasovanými góly.

Zdroj: UEFA, Nova Sport

Reklama

Oblíbené