Spojte se s námi


Fotbal

Nevydrží na Old Trafford ani půl roku? Manchester United jej v létě pořídil za miliardu, v zimě chce Zirkzee opustit Anglii

Manchester United prožívá další nepříznivou sezonu a fanoušci už musí být z „vývoje“ pod Erikem ten Hagem zoufalí. A nejsou sami. Možná už po půl roce totiž může Old Trafford opustit útočník, který v létě přicházel za více než miliardu korun.

Publikováno

dne

Manchester United prožívá další nepříznivou sezonu a fanoušci už musí být z „vývoje“ pod Erikem ten Hagem zoufalí. A nejsou sami. Možná už po půl roce totiž může Old Trafford opustit útočník, který v létě přicházel za více než miliardu korun.

  • Red Devils se stále nikam neposouvají
  • Trápí se i nová posila Zirkzee
  • V zimě by mohl z klubu odejít

Psal se 14. červenec, když Manchester United oficiálně oznámil, že se jeho novou posilou stává Joshua Zirkzee. Nizozemský útočník přišel za více než miliardu korun, server Transfermarkt uvádí sumu 42.5 milionu eur.

V minulé sezoně táhl italskou Bolognu. V jejím dresu nasázel 12 gólů a přidal 7 asistencí. Má za sebou zkušenosti z Bayernu Mnichov, táhl i belgický Anderlecht. Ve 23 letech se jedná o velmi nadějného hráče, jehož přínos navíc není jen v gólech a asistencích.

Má totiž skvělý driblink, nechybí mu odvaha, dobré rozhodování, nemá problém zakládat útočné akce. Dokáže v zápase udělat rozdíl ve prospěch svého týmu. Fanoušci si od něj tedy slibovali, že může být do budoucna velkou posilou.

Jenže se zdá, že Manchester United není klubem pro něj. Minimálně ne pod vedením Erika ten Haga. Ostatně to není první a dost možná ani poslední případ. Red Devils strádají herně i výsledkově a Zirkzee, třebaže nastoupil do 11 soutěžních utkání, plní spíše roli žolíka.

V médiích se navíc objevuje informace, že by se už v zimě mohl stěhovat na novou adresu.

Opustí Zirkzee Manchester United už v zimě?

Manchester United zažívá další nepovedenou sezonu. Jako kdyby trápení pod vedením Erika ten Haga nemělo konec. Po osmi kolech Premier League se klub nachází až na 12. místě se skóre 7:9, jen tři týmy vstřelily méně branek.

Idylka to není ani v Evropské lize. Red Devils mají po dvou kolech na kontě dva body, uhráli jen remízu s Twente i s Portem. A trápí se i Joshua Zirkzee, který zatím vstřelil jediný gól a jinak se do statistik nezapsal.

Podle novináře Daniela Longa mu nevyhovuje konkurence ani taktika nizozemského trenéra, který tak brzdí jeho kariéru na hřišti i mimo něj. Přemýšlí tak o své budoucnosti, která by brzy mohla být jinde než v Anglii. Nizozemský útočník údajně doufá, že se už v lednu vrátí zpět do Itálie.

Zájem má mít Juventus, ten vede Thiago Motta, jenž dotáhl coby trenér Bolognu do Ligy mistrů. Zirkzee se s ním velmi dobře zná a pro Bianconeri by to mohla být velmi zajímavá koupě.

Manchester United sice o prodeji zatím neuvažuje, je však ochoten naslouchat nabídkám.

Zdroj: Transfermarkt, Daniel Longo, Calcio Mercato

Reklama

Oblíbené