Spojte se s námi


Fotbal

Když nevíš, co s míčem, tak střílej. Monako porazilo CZ Bělehrad 5:1, stoper Singo se takto výstavně trefil ze střední vzdálenosti

Liga mistrů nabídla v úterý souboj, v němž se střetly týmy AS Monako a Crvena Zvezda Bělehrad. Favoritem byl celek z francouzské Ligue 1, nicméně Srbové nechtěli odjíždět do své domoviny s prázdnou. Duel však skončil poměrně jednoznačně. Les Rouge et Blanc totiž vyhráli 5:1 a zapsali i parádní trefu.

Publikováno

dne

Liga mistrů nabídla v úterý souboj, v němž se střetly týmy AS Monako a Crvena Zvezda Bělehrad. Favoritem byl celek z francouzské Ligue 1, nicméně Srbové nechtěli odjíždět do své domoviny s prázdnou. Duel však skončil poměrně jednoznačně. Les Rouge et Blanc totiž vyhráli 5:1 a zapsali i parádní trefu.

  • Monako prožívá vydařený vstup do sezony
  • Daří se mu v lize i v Lize mistrů
  • V úterý porazilo CZ Bělehrad 5:1 i díky parádní trefě svého stopera

AS Monako zahájilo novou sezonu skvěle. V deseti soutěžních zápasech nepoznalo přemožitele a uhrálo hned sedm výher. V Ligue 1 jej nyní najdeme na krásném druhém místě se ziskem 20 bodů, což je stejně jako má PSG.

Špatně si knížecí celek nevede ani v Lize mistrů. Hned v prvním kole porazil na své půdě slavnou Barcelonu 2:1, v tom druhém však nepotěšil své fanoušky a v chorvatském Záhřebu proti tamnímu Dinamu získal jen bod za remízu 2:2.

V úterý však byla šance zaváhání napravit. Proti poměrně hratelnému soupeři. Monako totiž doma přivítalo Crvenou Zvezdu Bělehrad, která je sice neporažená ve srbské lize, nicméně v Lize mistrů jí to příliš nejde.

Srbský velkoklub ostatně prohrál doma s portugalskou Benfikou 1:2, následně jej na San Siru jednoznačně převálcoval Inter Milán vysoko 4:0. Monako tak bylo favoritem a bylo otázkou, jak si se svou pozicí poradí. Vše mělo ve svých rukách.

Monako vyhrálo 5:1, náramně se trefil stoper Singo

Jakmile zápas začal, bylo jasné, kdo je doma a kdo je favoritem. AS Monako předvádělo dominantní výkon vesměs od první minuty. První půle sice ještě ze strany Crvene Zvezdy Bělehrad nebyla tak zlá, ostatně Srbové měli své šance, tahali za kratší konec provazu.

Ve 20. minutě otevřel skóre Takumi Minamino, jenž se stal jednou z hlavních postav utkání. O sedm minut později však Bělehrad srovnal díky proměněné penaltě ze strany Cherifa Ndiayeho.

Les Rouge et Blanc si vzali vedení zpět ještě před koncem první půle. V nastavení se trefil Breel Embolo. Ve druhém dějství se pak už hrálo vesměs jen na bránu srbského týmu a už v 54. minutě jsme se dočkali nejkrásnějšího momentu utkání.

Ke střele ze střední vzdálenosti totiž napřáhl 23letý střední obránce Wilfried Singo a nechytatelnou pumelicí vymetl pavučiny v bráně soupeře. Platilo tak přísloví, že když nevíš, co s míčem, tak vystřel. Dopadlo to nejlépe, jak jen mohlo. Singo mimochodem asistoval u první branky Minamina a měl tak podíl na dvou gólech.

Právě Minamino se trefil v utkání i podruhé. Na 4:1 zvýšil v 70. minutě. V nastaveném čase pak na konečných 5:1 pro Monako završil skóre Maghnes Akliouche, kterému na gól přihrával právě japonský útočník.

Zdroj: UEFA, Nova Sport

Reklama

Oblíbené