Spojte se s námi


Chance Liga

Slavia má zaděláno na zápis do historie. Musí ale pořád vyhrávat. Trenérskou legendu sešívaných může Jindřich Trpišovský dorovnat už za pět dní

Pokud bude Slavia vyhrávat své ligové zápasy až do začátku prosince, čeká ji zápis do historie samostatné české ligy. Velkou trenérskou legendu sešívaných ale může Jindřich Trpišovský dorovnat za pouhých pět dní.

Publikováno

dne

Pokud bude Slavia vyhrávat své ligové zápasy až do začátku prosince, čeká ji zápis do historie samostatné české ligy. Velkou trenérskou legendu sešívaných ale může Jindřich Trpišovský dorovnat za pouhých pět dní.

  • Slavia zapsala už deset ligových výher v řadě
  • V neděli může Jindřich Trpišovský dorovnat Františka Cipra
  • Když Slavia vyhraje dalších sedm utkání, vytvoří rekord ligy

Sedmý prosinec 2024. To není jenom třiaosmdesáté výročí útoku Japonska na americký přístav Pearl Harbor, ale také den, kdy se může do historie zapsat Slavia Praha. Může to být o poznání skromnější poznámka, ale pro českou fotbalovou ligu jistě velmi zajímavá. Pokud toho dne sešívaní vyhrají v Olomouci, dokončí nejdelší sérii výher.

Česká liga má ve svých análech zatím dvě šňůry, které čítají šestnáct ligových triumfů v řadě. Obě vytvořila Viktoria Plzeň. Jak spočítal server isport.cz, ta první se udála mezi 1. listopadem 2015 a 30. dubnem 2016 pod trenérem Karlem Krejčím. Druhá pro změnu od 20. května 2017 do 18. listopadu 2017 a u vesla byl po většinu času Pavel Vrba.

Západočeská jízda v obou případech nakonec výrazně přispěla k titulu. Současná Slavia má k takovému počinu ještě hodně daleko, ale při pohledu na aktuální sílu a zápasový los se vyrovnání či vylepšení rekordu Viktoriánů jeví jako splnitelné. Tažení za zápisem do historie odstartují svěřenci Jindřicha Trpišovského již tuto neděli v Edenu proti Dukle.

Jindřich Trpišovský může v neděli dorovnat Františka Cipra

Následuje náročný výjezd do Hradce Králové, domácí duel s Karvinou a výlet na půdu posledních Českých Budějovic. Pak vyběhnou sešívaní na svém hřišti proti Liberci a odbudou si tuze náročnou dohrávku na půdě Baníku Ostrava. Pokud všechny zápasy zvládnou za tři body, navléknou šňůru šestnácti triumfů.

Odpoutat se od Plzně může Slavie, jak již bylo uvedeno, 7. prosince v Olomouci. K vyrovnání vlastního rekordu ze sezony 1999/2000 ale sešívaným stačí o víkendu zdolat Duklu. Před čtyřiadvaceti lety totiž tým kolem Radka Černého, bratrů Doškových, Richarda Dostálka nebo Luďka Zelenky triumfoval jedenáctkrát po sobě.

Tehdejšího trenéra Františka Cipra může tedy Jindřich Trpišovský dorovnat už za pět dní. „Máme 31 bodů, čehož si velmi vážíme. Liga je plná kvalitních týmů a konkurence velká. Ale nic to zatím neznamená, protože je před námi ještě spousta zápasů. Za vším stojí týmová práce,“ cituje klubový web trenéra Trpišovského.

Po bezbrankové remíze v úvodním ligovém kole na Slovácku tak rozjela Slavia velkolepé představení, které ji může navždy dostat do historie české nejvyšší soutěže. A na české wikipedii třeba přibude k datu 7. prosince další heslo.

Zdroj: iSport, SK Slavia Praha, X

Reklama

Oblíbené