Spojte se s námi


Fotbal

Liverpool si bere zpět první místo, Chelsea porazil 2:1

Liverpool porazil Chelsea 2:1 a vrátil se zpět na první místo o bod před Manchester City. Beci Reds navíc podali další velmi dobrý výkon a mohou se stále pyšnit bezkonkurenčně nejlepší obranou v Premier League.

Publikováno

dne

Liverpool porazil Chelsea 2:1 a vrátil se zpět na první místo o bod před Manchester City. Beci Reds navíc podali další velmi dobrý výkon a mohou se stále pyšnit bezkonkurenčně nejlepší obranou v Premier League.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Liverpool se vrátil do čela Premier League
  • Rozhodující branku vstřelil Curtis Jones
  • Reds inkasovali pouze 3 góly v aktuálním ligovém ročníku

Skóre zápasu otevřel ve 29. minutě Mohamed Salah, který se z penalty nemýlil a připsal si svoji 5. branku v této ligové sezoně. Do konce prvního poločasu se už ale skóre nezměnilo a Reds šli do kabin rozhodně spokojenější než jejich soupeř.

Chelsea přitom nepředvedla vůbec špatný výkon. Hráči Blues si připsali 18 doteků ve velkém vápně Reds, což je na Anfieldu nejvíce od února 2020, kdy se podobnou statistikou pyšnil Southampton.

Ve druhém poločase však vyslal skvělým pasem Nicolase Jacksona Moises Caicedo a bylo srovnáno. Stejně rychle se ale ozval Liverpool, když si na Salahův centr zaběhl za obranu Curtis Jones a vrátil svému týmu vedení zpět.

Arne Slot tak může být na své svěřence opravdu pyšný. A taktéž sám na sebe, když se z prvních 11 zápasů radoval z vítězství hned 10x. Ostatně pouze Pep Guardiola (10 výher z 10 úvodních zápasů v Manchesteru City) dosáhl ze všech trenérů v historii Premier League na prvních 10 výher rychleji než nizozemský kouč.

Liverpool zkrátka šlape po všech směrech a především pak v obraně, když inkasoval z 8 ligových duelů pouze 3x. I server Whoscored beky Liverpoolu oceňuje, když je duo van Dijk – Konaté v nejlepší jedenáctce sezony. Naopak nastřílel 15 branek, přičemž pouze Manchester City (19 gólů), Tottenham (18 gólů) a právě Chelsea (17 gólů) jsou na tom lépe.

Liverpool si ale ani na chvíli neoddechne, když v týdnu odcestuje do Německa k utkání s RB Lipskem v rámci Ligy mistrů a poté už je čeká ligový duel s Arsenalem.

Zdroj: Premier League, Canal+ Sport

Reklama

Oblíbené