Spojte se s námi


Bundesliga

Záložní řada Manchesteru City stárne. Guardiola tak vyhlíží náhradu za De Bruyneho opět v Bundeslize, kde má políčeno na dirigenta Leverkusenu

Florian Wirtz platí za jednoho z nejnadějnějších záložníků nejen v Bundeslize. Již ve svých 21 letech táhne za velkými úspěchy Bayer Leverkusen a logicky je tak spojován s velkými evropskými giganty. O slovo se nyní hlásí Pep Guardiola, jenž by ho rád viděl v Manchesteru City, který potřebuje nahradit Kevina De Bruyneho.

Publikováno

dne

Florian Wirtz platí za jednoho z nejnadějnějších záložníků nejen v Bundeslize. Již ve svých 21 letech táhne za velkými úspěchy Bayer Leverkusen a logicky je tak spojován s velkými evropskými giganty. O slovo se nyní hlásí Pep Guardiola, jenž by ho rád viděl v Manchesteru City, který potřebuje nahradit Kevina De Bruyneho.

EXKLUZIVNĚ CHANCE LIGA NA BETANO TV ZDARMA + BONUS 350Kč S KÓDEM BIGPROMOCZ

Dalších 3000 Kč za první vklad

Spustit přenos
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Pep Guardiola by rád nahradil De Bruyneho mladým německým záložníkem
  • Wirtzova bilance v této sezoně: 11 zápasů – 6 gólů
  • 21letý talent patří v poslední době k nejlepším hráčům v Bundeslize

Wirtz zamířil do Leverkusenu už v juniorském věku, kdy se přestěhoval z Kolína nad Rýnem. První starty v dresu Bayeru si připsal už v ročníku 2019/20. V předchozí sezoně byl pak jednou z klíčových postav týmu v cestě za ligovým titulem.

Německý talent v dresu Leverkusenu doposud nastoupil do 163 soutěžních zápasů, ve kterých nastřílel 47 gólů a jako ofenzivní záložník přidal ještě 51 asistencí. Individuálně nejlepší pro něj byla minulá sezóna, kdy během 32 ligových zápasů zaznamenal bilanci 11+12.

Kromě holých statistik a čísel ale pochopitelně jde i o jeho projev na hřišti. Právě toho si cení nejen Xabi Alonso, ale sílu Wirtze v tomto kontextu si uvědomuje také vedení klubu. To má hráče smlouvou zajištěného až do roku 2027.

Dá se však očekávat, že už v příštím roce se začne ostře jednat o jeho budoucnosti, jelikož sám hráč již rozhodně dosáhl takové úrovně, aby se mohl posunout výše. O jeho služby má zájem řada evropských gigantů, zatím to však vypadá především na bitvu dvou celků.

Bayern Mnichov

Na Wirtze má již dlouhou dobu políčen především Bayern Mnichov, který by ho rád získal do svých řad. V tomto směru se hodně mluví o tom, že by opačným směrem mohl zamířit velký talent mnichovského celku Paul Wanner, a to jako součást prodejní smlouvy.

Leverkusen ovšem dal jasně najevo, že preferuje jeho prodej do zahraničí, než aby posílil domácí konkurenci. Pokud se mu to povede, jako ideální kandidát se jeví nejlepší anglický celek posledních let.

Manchester City

Mnoho evropských gigantů má na pozici, kde Wirtz nastupuje, svého vytouženého hráče. To se ovšem nedá říct o Manchesteru City, který dlouhé roky táhl vynikající Kevin De Bruyne. Ten ovšem oslavil nedávno své 33. narozeniny a v poslední době laboruje se zraněními.

Guardiola se tak poohlíží po adekvátní náhradě, kterou zatím zastává Bernardo Silva. I portugalskému záložníkovi je už však 30 let, stejně jako jeho kolegovi ze střední řady Gündoğanovi. Německý fotbalista oslaví 24. října dokonce už 34. narozeniny.

Je zřejmé, že španělský stratég musí začít řešit záložní řadu poměrně urgentně a na trhu není zrovna moc špičkových hráčů, kteří by dokázali zastoupit De Bruyneho roli. Wirtz na to ovšem všechny předpoklady má, dá se tak předpokládat, že se vedení Citizens bude všemožně snažit, aby ho získalo.

Zdroj: Sky Sports, Transfermarkt, X

Reklama

Oblíbené