Spojte se s námi


Chance Liga

Sparta přerušila sérii proher, doma porazila Liberec. Friisovi se povedla střídání, hrdinou se stal žolík Haraslín

Publikováno

dne

Fanoušci Chance ligy se dočkali po reprezentační pauze návratu naší nejvyšší soutěže a ta hned v sobotu nabídla zajímavý souboj, v němž Sparta přivítala na své půdě Liberec. Oba týmy prohrály své poslední zápasy a měly co napravovat. Letenští šli do zápasu jako favorit. Jak si vedli?

EXKLUZIVNĚ CHANCE LIGA NA BETANO TV ZDARMA + BONUS 350Kč S KÓDEM BIGPROMOCZ

Dalších 3000 Kč za první vklad

Spustit přenos
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Sparta prohrála v posledním zápase derby se Slavií
  • Liberec pro změnu vyfasoval doma debakl v severočeském derby od Jablonce
  • Oba týmy chtěly svá zaváhání napravit

Dvě prohry v řadě? To není něco, na co by byla Sparta z posledních sezon zvyklá. Ostatně vyhrála dva tituly v řadě. Teď se však do takové pozice dostala. Nejprve doma nestačila na Sigmu Olomouc, která na Letné vyhrála 3:2, posléze padla v Edenu v derby pražských „S“ se Slavií 2:1.

Ani Liberec není v ideálním rozpoložení. Start sezony nevyšel tak, jak si klub představoval. A aby toho nebylo málo, tak severočeské derby s Jabloncem na domácí půdě dopadlo šílenou ostudou. Luboš Kozel, tedy kouč, kterého Slovan před sezonou vyměnil, dovedl Jablonec k vítězství 5:0, na liberecké půdě.

Bylo tedy o co hrát. Radoslav Kováč přiznal, že by na Letné rád se svým týmem bodoval. Sparta však za žádnou cenu nechtěla prohrát třetí zápas v řadě. Už tak ztrácí na Slavii nehezkých šest bodů. Potřebuje její náskok stáhnout na minimum, další zaváhání nepřipadá v úvahu.

O favoritovi tedy bylo jasno. A Lars Friis chtěl udělat maximum pro to, aby svou roli jeho svěřenci splnili do posledního puntíku.

Sparta porazila Liberec

Vstup do utkání vyšel letenským náramně. Už v osmé minutě totiž poslal svůj tým do vedení obránce Tomáš Wiesner. Ten se prosadil po krásné individuální akci Matěje Ryneše, tedy jeho kolegy z druhého kraje obrany.

Ryneš si skvěle poradil s protihráčem, ťukl si míč s jedním ze spoluhráčů a následně poslal centr do šestnáctky. Tam si skvěle naběhl právě Wiesner, který míč poslal hlavou do sítě.

V první půli další branka nepadla. Sparta se ostatně soustředila primárně na držení míče, mnoho šancí k vidění nebylo.

Druhé dějství bylo na góly bohatější. V 63. minutě srovnal na 1:1 svým prvním gólem v sezoně Marios Pourzitidis a pořádně tak zdramatizoval utkání. Pro letenské to byla nemilá komplikace.

Následně udělal Friis hned tři střídání a ta se ukázala být jako zásadní. V 76. minutě šel totiž na hřiště Lukáš Haraslín, jenž hned po třech minutách vrátil pražskému celku vedení. Na branku mu navíc přihrál Martin Suchomel, který naskočil v 66. minutě.

Vedení už Sparta tentokráte uhlídala a získala důležité tři body. Liberec porazila 2:1.

Zdroj: Chance liga

Reklama

Oblíbené