Spojte se s námi


Fotbal

Lionel Messi má o vítězi Zlatého míče jasno. Kdo si individuální cenu podle jeho slov zaslouží nejvíce?

Zbývá už jen pár dní do momentu, kdy se dočkáme nového držitele Zlatého míče. Jisté je, že to bude někdo, kdo jej ještě nikdy nezískal. O tom, kdo by to měl být, má poměrně jasno Lionel Messi, tedy muž, který toto prestižní ocenění získal hned osmkrát.

Publikováno

dne

Zbývá už jen pár dní do momentu, kdy se dočkáme nového držitele Zlatého míče. Jisté je, že to bude někdo, kdo jej ještě nikdy nezískal. O tom, kdo by to měl být, má poměrně jasno Lionel Messi, tedy muž, který toto prestižní ocenění získal hned osmkrát.

  • Už za pár dní budeme znát jméno nového držitele Zlatého míče
  • Lionel Messi má o tom, kdo by měl cenu vyhrát, poměrně jasno
  • Jeho favorit však zřejmě ostrouhá

Zlatý míč, nejprestižnější individuální ocenění ve fotbalovém světě, se uděluje již od roku 1956. Od té doby už cenu získala spousta fotbalistů, jen jeden však všem vládne. Lionel Messi ovládl prestižní anketu hned osmkrát. Naposledy vyhrál v minulém roce.

Letos ale chybí v nominaci a jisté je, že podeváté už nevyhraje. Ostatně ve svých 37 letech tuto ambici ani mít nemusí. Dokázal vyhrát vše, nemá komu co dokazovat. V poklidu si dohrává kariéru v USA, konkrétně v Interu Miami.

Jméno dalšího vítěze Zlatého míče se dozvíme 28. října. Fanoušci i experti čím dál častěji naříkají nad tím, kdo by mohl vyhrát. Víceméně nikdo z favoritů ani z celkové nominace mnohým nepřijde dostatečně kvalitní a po odchodu Lionela z Evropy tedy zůstala velká díra, kterou nikdo nezacelil.

Ale zpět k favoritům. Vůbec tím největším je Vinícius Júnior, který už měl být informován o tom, že cenu získá. Jeho největším konkurentem je záložník Rodri, který prožil fenomenální sezonu a třebaže je defenzivní záložník, tak počtem gólů ani asistencí za počítané období příliš za ofenzivní hvězdou Realu Madrid nezaostává.

Poměrně neprávem pak úplně chybí v diskusích o největších favoritech muž, kterému by cenu přál sám Messi.

Messi prozradil, kdo si podle něj nejvíce zaslouží Zlatý míč

Kurzy na Zlatý míč jsou vypsány už nějakou chvíli a muž, kterého by volil Lionel Messi, má dle nich pramalé šance. Ostatně větší pravděpodobnost zisku ocenění má hned sedmero hráčů a nechybí mezi nimi například 17letý Lamine Yamal.

O koho tedy jde? Pochopitelně o krajana hvězdy Interu Miami Lautara Martíneze, jenž za sebou má vynikající rok, v němž byl tahounem Interu Milán, statisticky si vedl solidně, ostatně má lepší čísla než Vinícius, oproti Brazilci táhl svou reprezentaci a Argentině vystřílel titul na Copa América. Navíc mu nelze vyčítat chování na hřišti ani mimo něj.

„Měl úžasný rok, skóroval ve finále Copa América, byl nejlepším střelcem. Zaslouží si Zlatý míč víc než kdokoliv jiný,“ nechal se dle serveru Football Italia slyšet Messi.

Podobný názor má i kouč argentinské reprezentace Lionel Scaloni: „Doufám, že Lautaro vyhraje Zlatý míč. Pokud se mu to nepovede nyní, jsem si jistý, že to dokáže v budoucnu.“

Lautaro má 26 let, nejlepší roky kariéry má stále ještě před sebou. Bohužel však Inter Milán nikdy nebude v očích hlasujících vnímán tak jako Real Madrid.

Zdroj: Football Italia, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené