Spojte se s námi


Chance Liga

Sparta? Můžeme proti ní bodově uspět, zní z Liberce po debaklu s Jabloncem. Kováč mluví o změnách

Oba týmy nezvládly své poslední utkání. Ve svých derby zápasech prohrály. Teď to chtějí napravit. Už v sobotu večer Liberec na své půdě vyzve Spartu. Trenér Radoslav Kováč si uvědomuje obtížnost zápasu, nicméně věří, že jeho svěřenci mohou uspět.

Publikováno

dne

Oba týmy nezvládly své poslední utkání. Ve svých derby zápasech prohrály. Teď to chtějí napravit. Už v sobotu večer Liberec na své půdě vyzve Spartu. Trenér Radoslav Kováč si uvědomuje obtížnost zápasu, nicméně věří, že jeho svěřenci mohou uspět.

EXKLUZIVNĚ CHANCE LIGA NA BETANO TV ZDARMA + BONUS 350Kč S KÓDEM BIGPROMOCZ

Dalších 3000 Kč za první vklad

Spustit přenos
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Liberec ani Sparta nezvládly poslední zápas
  • Nyní se postaví proti sobě
  • Oba celky mají co napravovat

Reprezentační pauza je za námi, Chance liga se vrací. Hned v sobotu navíc nabídne zajímavý souboj dvou týmů, které za sebou mají neúspěšná derby, tedy Sparty a Liberce. Sparta ovšem vyšla z derby pražských „S“ o poznání lépe než jak vyšel Liberec ze severočeského derby proti Jablonci.

Zatímco Slavia porazila Spartu 2:1 na své půdě, tak Jablonec deklasoval Slovan právě v Liberci vysoko 5:0. Sparta každopádně nezvládla své dva poslední zápasy a na svého rivala ztrácí šest bodů. Potřebuje tedy bodovat a vyhrát.

To Radoslav Kováč nyní se svými svěřenci okupuje desátou příčku a byť situace pod Ještědem není tak růžová, jak si ji před startem sezony zřejmě majitel Ondřej Kania maloval, tak to není ani nějak extrémní tragédie.

Po prohře s Jabloncem se ale o Liberci hodně psalo. Kováč byl pod palbou kritiky. Zajímavé bylo i dění okolo zmíněného vlastníka Slovanu. Stejně jako Sparta je tedy i severočeský celek pod tlakem. Není tak divu, že by si liberečtí rádi napravili chuť a na Letné získali body.

Kováč chce s Libercem proti Spartě bodovat

Kvůli zbytečnému vyloučení se v sobotu od 19:00 musí Radoslav Kováč obejít na Letné bez Christiana Frýdka, ten dostal stopku na pět zápasů. Proti svému mateřskému klubu nesmí nastoupit Adam Ševínský, nejistý je stav Michaela Rabušice, Dominika Plechatého i Josefa Koželuha.

Přesto by Liberec chtěl proti Spartě bodovat. „Sparta je doma silná. Poslední dva zápasy prohrála, takže nás čeká velmi náročný zápas. Určitě tam jedeme zkusit urvat nějaké body. Samozřejmě víme, že po minulé zápase musíme být v úplně jiném rozpoložení,“ vyjádřil se kouč Liberce pro klubový web.

Kováč od svého týmu očekává jiné nastavení, daleko lepší organizaci a zejména lepší bránění než proti Jablonci.

„Na zápas se těšíme a věříme, že když budeme trpěliví a budeme se držet herního plánu, tak můžeme bodově uspět. Ale samozřejmě víme, že favorit je jasný. Bodovat však chceme v každém zápase,“ říká trenér Slovanu.

Severočechům se ale proti letenskému celku historicky úplně nedaří. Natož pak na pražské půdě. Proti Spartě prohráli poslední čtyři zápasy. Když ale naposledy získali tři body, bylo to v červenci roku 2022 právě na Letné.

Zdroj: FC Slovan Liberec, Chance liga

Reklama

Oblíbené