Spojte se s námi


Fotbal

VIDEO: West Ham se i bez Coufala dostal na půdě Tottenhamu do vedení

Snový start po reprezentační pauze! West Ham udeřil na půdě Tottenhamu už po 19 minutách hry, síť rozvlnil Mohammed Kudus. Z českých hráčů v základu najdeme jen Tomáše Součka, Vladimír Coufal je jen na střídačce.

Publikováno

dne

Snový start po reprezentační pauze! West Ham udeřil na půdě Tottenhamu už po 19 minutách hry, síť rozvlnil Mohammed Kudus. Z českých hráčů v základu najdeme jen Tomáše Součka, Vladimír Coufal je jen na střídačce.

  • Kudus udeřil ve druhém kole po sobě
  • Zápasy Spurs a Hammers jsou dlouhodobě gólové
  • Dvě velké šance zahodil Brennan Johnson

Tottenham šel do zápasu v roli velkého favorita. Tabulkově na tom byl lehce lépe, hlavně ale před reprezentační pauzou chytil slušnou ofenzivní formu. Spurs navíc hráli doma a svým věrným fanouškům měli co vracet.

Před pauzou totiž Tottenham vedl na půdě Brightonu 2:0 po poločase a nic nenasvědčovalo tomu, že svůj náskok ztratí. Seagulls však po výměně stran zabrali a favorita už do ničeho velkého nepustili. Třemi góly vývoj otočili a Spurs se vraceli do Londýna bez bodu.

Ange Postecoglou následně na tiskové konferenci říkal, že nemá cenu hráčům nic říkat před repre pauzou. Na jejím konci naopak pravil, že měl čas všechno analyzovat a už se těší, jak všechny poznatky na hráče vysype.

Pohoda zdaleka nepanuje ani na straně hostů. Nový trenér Julen Lopetegui zatím nepřesvědčil fanoušky, od nástupce Davida Moyese se čekalo víc, dvě výhry za sedm kol jsou prostě málo, stejně jako průběžné 12. místo.

Nástup nového kouče nepotěšil realizační tým české reprezentace, protože Lopetegui odsunul Vladimíra Coufala na lavičku náhradníků. I Tomáš Souček trochu ztrácí na důležitosti, stále ale patří mezi klíčové záložníky.

A na rozdíl od Coufala se právě Souček dostal do základní jedenáctky. Na pravé straně defenzivy naskočila letní posila z Manchesteru United Aaron Wan-Bissaka. Bohužel pro Čecha mají z Bissaky dobrý pocit i fanoušci.

Na druhé straně to byl již tradičně ofenzivní výběr s pěti útočníky nebo ofenzivními záložníky. Jediné obranné povinnosti měl ze zálohy Yves Bissouma, klasická šestka, kterou už zná v Anglii každý.

V úvodu utkání ale Bissouma moc práce neměl. S míčem hrál hlavně Tottenham, který poprvé pořádně zhrozil z kopačky Brennana Johnsona. Ten potvrdil, že má skvělou formu, a přestože pálil z velkého úhlu, parádní ranou jen o kousek minul bránu.

Skóre se mohlo měnit i na druhé straně, Mohammed Kudus však ve velké šanci mířil jen doprostřed brány a domácí gólman tak dokázal zasáhnout. To Alphonse Areola následně jen prohlížel, jak kroucený pokus Heung Min Sona těsně minul zadní tyč.

V 19. minutě dostal podruhé v zápase hodně prostoru Kudus a potvrdil, že ho takto bránit nelze. Zachoval klid, balón uklidil pod břevno a poslala Hammers do vedení.

Rychlé vyrovnání odmítl chvíli nato v tutovce Johnson.

Zdroj: X.com

Reklama

Oblíbené