Spojte se s námi


Fotbal

Legenda Realu Madrid nebo bývalý talent PSG. Kteří zajímaví hráči se nachází na seznamu volných hráčů?

Trh volných hráčů je pro týmy velmi zajímavá možnost, jak získat posily bez toho, aby za ně musely něco platit. Ovšem pro hráče už to tak oblíbené není. Občas se na tomto trhu objeví jména, u kterých bychom to rozhodně nečekali. V tomto článku se podíváme na volné hráče, kteří mají šanci si ještě zajistit zajímavé angažmá.

Publikováno

dne

Trh volných hráčů je pro týmy velmi zajímavá možnost, jak získat posily bez toho, aby za ně musely něco platit. Ovšem pro hráče už to tak oblíbené není. Občas se na tomto trhu objeví jména, u kterých bychom to rozhodně nečekali. V tomto článku se podíváme na volné hráče, kteří mají šanci si ještě zajistit zajímavé angažmá.

Příkladem je francouzský stoper Oumar Solet (24 let), který v létě rozvázal spolupráci s rakouským celkem Red Bullem Salzburg. Talentovaný střední obránce následně podepsal smlouvu s italským celkem Udinese Calcio.

Dele Alli (28 let)

Anglický ofenzivní záložník o sobě dal nejvíce vědět v londýnském Tottenhamu. Tržní hodnota Dele Alliho v roce 2018 čítala sto milionů eur. Následně přišel pokles formy a v roce 2022 odchod do anglického Evertonu. Ani tam jeho forma nebyla ideální a byl poslán na hostování do tureckého celku Besiktas.

Hráč se následně nechal slyšet, že si procházel velkými psychickými problémy během svojí kariéry. V červenci letošního roku mu s anglickým celkem vypršela smlouva a od té doby je na trhu volných hráčů.

Sergio Ramos (38 let)

Legenda Realu Madrid ve španělském celku strávila bezmála šestnáct sezón. Španělský střední obránce po konci v Realu Madrid odešel na dvě sezóny do PSG a následně na sezónu do Sevilly, která jej pro velký fotbal vychovala. Od léta je Sergio volným hráčem. I když o něj v létě projevil zájem řecký celek AEK Athény, je stále bez angažmá.

Mario Balotelli (34 let)

Italského útočníka celou kariéru provázela velká kontroverze. Jeho talent byl zřejmý, ovšem vše kazilo jeho chování na hřišti i mimo něj. Nejvíce se proslavil při působení v Manchesteru City, Marseille, AC Milán a Liverpoolu. Poslední angažmá Maria bylo v tureckém Demirsporu.

V létě se přidal na trh volných hráčů, zájem o hráče projevily například francouzský celek Marseille nebo rumunský ČFR Kluž.

Edouard Michut (21 let)

Jedno z nejvíce překvapivých jmen na seznamu volných hráčů. Francouzský střední záložník nastupoval za PSG už od mládežnických kategorií. Pařížský celek poslal Michuta na hostování do anglického Sunderlandu a tureckého Demirsporu.

Turecký celek následně v červenci podepsal Edouarda Michuta jako volného hráče. Po necelých dvou měsících byl hráč propuštěn. Nyní je na volném trhu, zájem o hráče projevil srbský celek Crvena Zvezda Bělehrad.

Wissam Ben Yedder (34 let)

Francouzský útočník začínal s dospělým fotbalem v Toulouse. V roce 2016 přestoupil za necelých deset milionů eur do španělské Sevilly. Jeho posledním působištěm bylo francouzské Monako, které ho ze Sevilly koupilo za čtyřicet milionů eur.

Tomáš Koubek (32 let)

S dospělým fotbalem začínal český brankář v Hradci Králové, odkud zamířil do Sparty. Z letenského celku přestoupil do francouzského Stade Rennais. Po dvou sezónách ve Francii zamířil v roce 2019 do německého Augsburgu za sedm a půl milionu eur. V červenci letošního roku mu v německém celku skončila smlouva a nyní je volným hráčem.

Tomáš Vaclík (35 let)

Další český brankář na tomto seznamu. Vaclík zamířil do zahraničí ze Sparty, koupila ho švýcarská Basilej. Odtamtud zamířil do španělské Sevilly, kde se stal jedničkou a vyhrál Evropskou ligu. Po konci ve španělském klubu přestoupil do řeckého Olympiakosu, následně chytal v anglickém Huddersfieldu.

Poté strávil půl sezóny v americký týmu New England a jeho poslední působištěm byl celek Albacete z druhé španělské ligy.

Brandon Williams (24 let)

Mladého krajního obránce fotbalově vychoval Manchester United. Nějakou dobu platil za velkého talenta. Manchester poslal anglického mládežnického reprezentanta na dvě hostování, do Norwiche a Ipswiche. Dostal i šanci v první týmu, kde nastoupil do jednadvaceti zápasů.

Po loňské sezóně se vrátil z hostování ze zmiňovaného Ipswiche, ale kontrakt s celkem z Manchesteru už neprodloužil, ani nepodepsal s nikým jiným.

Loris Karius

Jeden smolný zápas mu doslova zničil kariéru. Německý brankář, který debutoval v německé lize za Mohuč, odtamtud zamířil do Liverpoolu, kde se v roce 2016 stal týmovou jedničkou. Ovšem osudným se mu stalo finále Ligy mistrů ze sezóny 2017/18, kde Liverpool prohrál 1:3 s Realem Madrid. Karius měl velký podíl na dvou inkasovaných gólech.

Od té doby už Karius nedostával takový prostor. Liverpool ho poslal na hostování do Besiktase a Unionu Berlín. Následně odešel na volný přestup do Newcastlu, kde šanci taky nedostal a nyní je volným hráčem.

Zdroj: Transfermarkt

Reklama

Oblíbené