Spojte se s námi


Hokej

VIDEO: Češi v NHL se opět zapsali do gólových statistik. Kulich zaznamenal premiérovou trefu, Chytil přispěl k výhře Rangers

Kanadsko-americká NHL přinesla v noci ze čtvrtka na pátek celkem jedenáct zápasů, přičemž pouze ve dvou z nich se do gólových statistik zapsali i čeští hokejisté. Jiří Kulich vstřelil svůj premiérový gól v NHL, Filip Chytil zase přispěl asistencí k vítězství Rangers.

Publikováno

dne

Kanadsko-americká NHL přinesla v noci ze čtvrtka na pátek celkem jedenáct zápasů, přičemž pouze ve dvou z nich se do gólových statistik zapsali i čeští hokejisté. Jiří Kulich vstřelil svůj premiérový gól v NHL, Filip Chytil zase přispěl asistencí k vítězství Rangers.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Jiří Kulich strávil v mládežnickém věku mnoho let v Chomutově, když v dresu Pirátů působil v kategorii do 16, 17 a 20 let. Debut v extralize ovšem zaznamenal v Karlových Varech, a to konkrétně v sezóně 2020/21. Od mládí je také členem národního týmu.

V Karlových Varech se Kulich poté etabloval v ročníku 2021/22. Odehrál 49 zápasů, v nichž nasbíral celkem čtrnáct kanadských bodů za devět gólů a pět asistencí. No a poté už zamířil do Ameriky, konkrétně do Rochesteru, kde začal sbírat cenné zkušenosti.

Bilanci ze sezóny 2022/23 měl vskutku solidní. Za 62 zápasů stihl nastřílet 24 gólů a přidat 22 asistencí, celkem tedy posbíral 46 kanadských bodů. Na farmě vydržel i v ročníku následujícím, už si ale připsal premiérový start za Buffalo Sabres.

A právě v dresu Sabres také odstartoval novou sezónu NHL. Kulich zatím naskočil do čtyř zápasů, přičemž v tom posledním zapsal svou premiérovou trefu v kanadsko-americké soutěži.

Buffalo sice prohrálo v Columbusu 4:6 a tak to pro českého talentovaného mladíka co do týmového výkonu nebyl úspěšný večer, hřát jej však může právě premiérová trefa. Tu zaznamenal v druhé třetině, kdy skóroval na 2:3 po nahrávkách Cozense a Jokiharjua.

Špatný start pro Buffalo, Chytil asistencí přispěl k výhře Rangers

Buffalo nicméně, zcela objektivně, není týmem, který by byl zrovna favoritem na postup do play off. Navíc prožívá špatný start do sezóny, když za šest zápasů získalo pouze tři body a figuruje tak až na čtrnáctém místě Východní konference.

To Rangers se naopak daří. Po čtyřech utkáních mají na kontě sedm bodů a na východě jsou druzí za vedoucím New Jersey Devils s 10 body.

Nyní celek z Madison Square Garden zapsal další výhru, když v Little Caesars Areně porazil Detroit 5:2. Hattrick v tomto zápase zaznamenal Artěmij Panarin, jenž se dvakrát trefil už v první třetině, svůj poslední zásah přidal v prostřední části utkání.

Jeho třetí gól znamenal čtvrtý zásah pro Rangers a odskočení Detroitu na rozdíl tří branek. Pátou trefu slavného klubu z New Yorku zařídil americký obránce Victor Mancini, kterému asistovali Kaapo Kakko a právě český útočník Filip Chytil.

Za Red Wings dokázal v závěrečných minutách třetí třetiny pouze korigovat stav utkání J.T. Compher. Chytil si tak připsal svůj druhý bod v této sezóně. Kromě této asistence má na kontě ještě gól hned z prvního kola proti Pittsburghu.

Zdroj: NHL, X

Reklama

Oblíbené