Spojte se s námi


Chance Liga

Slavia Praha a Viktoria Plzeň přivítaly neúspěšné reprezentanty. Už je jisté, že na velký turnaj se nepodívají. Chuť si ale spravil hráč Slovanu Liberec

Jako neúspěšné musí zhodnotit své poslední vystoupení v reprezentačním dresu hráči z týmů Slavia Praha a Viktoria Plzeň. Po jejich návratu je totiž jisté, že se na velký turnaj se svou zemí nepodívají. Chuť si naopak spravil křídelník Slovanu Liberec.

Publikováno

dne

Jako neúspěšné musí zhodnotit své poslední vystoupení v reprezentačním dresu hráči z týmů Slavia Praha a Viktoria Plzeň. Po jejich návratu je totiž jisté, že se na velký turnaj se svou zemí nepodívají. Chuť si naopak spravil křídelník Slovanu Liberec.

  • Hráči z české ligy se účastnili kvalifikace Afrického poháru národů
  • Oscar ze Slavie a plzeňský Dweh se svojí Libérií dvakrát prohráli
  • Porazila je Rovníková Guynea, za kterou hraje liberecký Eneme

Naprosto zbytečné vyloučení v závěrečných minutách velkého pražského derby jako by předznamenalo jeho budoucí dny. Kapitán reprezentace africké Libérie Oscar Dorley hlavou vrazil do Sparťana Albiona Rrahmaniho a od sudího Szikszaye viděl po zásluze červenou kartu. Díky ní si tři utkání nezahraje.

Následně záložník s nezdolným fyzickým fondem odcestoval na svůj rodný kontinent, aby odehrál dvě utkání v kvalifikaci Afrického poháru národů.  Na cestě ho doplnil ještě kolega z Viktorie Plzeň Sampson Dweh. Ani jeden z hráčů, kteří v Chance Lize předvádí skvělé výkony, ale nemohl být spokojený.

Jejich domovina, která má mimochodem jen něco málo přes tři miliony obyvatel, totiž oba duely prohrála a díky tomu už nemá šanci se probojovat na závěrečný turnaj. Ten hostí Maroko. Libérie nezvládla dvojutkání s Rovníkovou Guineou, venku padla 1:0 a v liberijském hlavním městě Monrovii potom 2:1.

Slavia Praha Oscara nemůže o víkendu využít

Do obou utkání vedl svou zemi jako kapitán právě středopolař Slavie. První zápas odehrál kopletní porci minut, v tom druhém byl v 84. minutě střídán. Plzeňský Dweh absolvoval plných 180 minut. V Rovníkové Guiney rozhodla o výsledku úspěšně proměněná penalta útočníka polské Wisly Plock Ibana Salvadora.

Za domácí navíc nastoupil i ofenzivní hráč Slovanu Liberec Santiago Eneme. Ten si na rozdíl od soupeřů hrajících českou ligu spravil chuť po domácím výplachu od Jablonce (5:0). Eneme odkopal téměr celý zápas i v odvetě, kterou rozhodla trefa útočníka španělské Marbelly Doriana Hanzy v nastaveném čase.

Rovníková Guinea vedla od 20. minuty zásluhou trefy Asueho, v liberijském dresu srovnal William Gibson, na body to ovšem nestačilo. Libérie tak figuruje po čtyřech odehraných zápasech s jediným bodem na posledním místě tabulky a už nemůže postoupit. Rovníková Guinea je se sedmi body druhá.

Liberecký Santiago Eneme tak má velmi dobře nakročeno, aby se na závěrečný turnaj podíval. Nejprve ho ovšem čeká těžké sobotní utkání Slovanu na půdě Sparty Praha. Oscar Dorley bude díky trestu odpočívat (Slavia hraje v Jablonci). Sampson Dweh by potom neměl chybět v základu Miroslava Koubka na hřišti Baníku.

Zdroj: SK Slavia Praha, FC Viktoria Plzeň

Reklama

Oblíbené