Spojte se s námi


Fotbal

Los play off: Lvíčata znají jméno soupeře pro boj o EURO na Slovensku. Českou reprezentaci do 21 let čeká pořádná výzva

Los pro play off na mistrovství Evropy do 21 let přidělil českému týmu těžkého soupeře, a to konkrétně Belgii. Česká reprezentace do 21 let tak bude čelit silnému protivníkovi, aby si zajistila účast na finálovém turnaji v roce 2025. Jaké jsou šance a na co se musí český tým připravit?

Publikováno

dne

Los pro play off na mistrovství Evropy do 21 let přidělil českému týmu těžkého soupeře, a to konkrétně Belgii. Česká reprezentace do 21 let tak bude čelit silnému protivníkovi, aby si zajistila účast na finálovém turnaji v roce 2025. Jaké jsou šance a na co se musí český tým připravit?

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Česká U21 se v play off střetne s favorizovanou Belgií
  • Belgický tým patří mezi evropské špičky s vynikajícími výsledky v kvalifikaci
  • Český tým má možnost překvapit díky silné defenzivě a mladým talentům

Český národní tým do 21 let se po úspěšném průběhu kvalifikace probojoval do play off o účast na mistrovství Evropy U21, které se bude konat v roce 2025 na Slovensku. Los však české reprezentaci přidělil náročného soupeře – Belgii, tým, který pravidelně patří mezi favority evropských soutěží mládežnických kategorií.

Belgická jednadvacítka dosáhla v kvalifikaci skvělých výsledků, kdy si zajistila druhé místo v jedné z nejtěžších skupin.

Belgie se může opřít o řadu talentovaných hráčů, kteří již získávají zkušenosti v předních evropských klubech. Současná generace belgických mladíků je navíc považována za jednu z nejsilnějších v historii země.

Česká cesta k play off

Česká reprezentace se do play off dostala díky druhému místu v těžké kvalifikační skupině, kde musela čelit týmům jako Dánsko nebo Wales.

Během kvalifikace český tým ukázal především pevnou defenzivu a dobrou taktiku, která mu pomohla získat klíčové body. Přesto je zápas proti Belgii pro český tým jednou z nejtěžších výzev v posledních letech.

I když bude Belgie nejspíše favoritem, český tým má potenciál překvapit. Klíčem k úspěchu může být pevná defenziva, která český tým provázela celou kvalifikací, a také výkony některých mladých talentů. Trenér české jednadvacítky Jan Suchopárek bude muset sázet na kompaktní hru a využití každé příležitosti v útoku.

Mezi největší hvězdy belgické U21 patří mladí hráči, kteří již působí v silných evropských ligách. Mezi hlavní tahouny patří například Eliot Matazo (Monako), Samuel Mbangula (Juventus), Arthur Vermeeren (Lipsko) nebo Malick Fofana (Lyon). K dispozici byli v průběhu kvalifikace také šestnáctiletý Jorthy Mokio (Ajax) či osmnáctiletý Julien Duranville (Dortmund).

Český kádr, klíčoví hráči, šance na úspěch

Na české straně bude důležité, aby se klíčoví hráči prezentovali ve vrcholné formě. Velký důraz bude kladen na výkony brankáře, který se ukázal jako spolehlivý základ obrany během téměř celé kvalifikace. Zároveň bude český tým potřebovat výrazné příspěvky od svých útočníků, kteří budou muset najít cestu skrz belgickou defenzivu.

Play off zápasy proti Belgii budou pro český tým rozhodující. Dva zápasy, hrané doma a venku, určí, zda národní tým do 21 let postoupí na mistrovství Evropy. Pokud by se českému týmu podařilo Belgii překvapit, čekal by ho na Slovensku finálový turnaj, v rámci kterého by se střetl s nejlepšími evropskými týmy.

Zdroj: UEFA, Česká fotbalová reprezentace

Reklama

Oblíbené