Spojte se s námi


Fotbal

Paul Pogba zpátky ve hře? Návrat po dopingovém trestu se blíží

Francouzský fotbalista Paul Pogba se po roce plném právních bitev a osobního trápení připravuje na návrat na fotbalová hřiště. Jeho dopingový trest byl zkrácen z původních čtyř let na osmnáct měsíců, což znamená, že může znovu hrát už v březnu 2025. Pogba se nyní snaží očistit své jméno a připravuje se na další kapitolu své kariéry.

Publikováno

dne

Francouzský fotbalista Paul Pogba se po roce plném právních bitev a osobního trápení připravuje na návrat na fotbalová hřiště. Jeho dopingový trest byl zkrácen z původních čtyř let na osmnáct měsíců, což znamená, že může znovu hrát už v březnu 2025. Pogba se nyní snaží očistit své jméno a připravuje se na další kapitolu své kariéry.

  • Pogbova dopingová kauza a snížení trestu z 4 let na 18 měsíců
  • Možnost návratu v březnu 2025 a naděje na pokračování kariéry v Juventusu a francouzské reprezentaci
  • Výzvy a očekávání ohledně Pogbova návratu po dlouhé pauze

V září 2023 byl Paul Pogba původně suspendován na čtyři roky kvůli pozitivnímu testu na zakázanou látku dehydroepiandrosteron (DHEA). Tato látka byla objevena po jeho zápase za Juventus. V říjnu 2024 mu však Mezinárodní sportovní arbitrážní soud (CAS) snížil trest na osmnáct měsíců, což umožňuje jeho návrat na hřiště v březnu 2025.

Pogba opakovaně tvrdil, že není podvodník, a celou situaci označil za osobní “noční můru”. Veřejně prohlásil, že nikdy úmyslně neužil zakázanou látku, a těšil se na den, kdy bude moci znovu hrát fotbal. Jeho právní tým usilovně pracoval na snížení trestu a argumentoval, že látka byla v jeho těle neúmyslně.

Cesta zpět na hřiště

I přes těžké období Pogba vyjádřil naději, že se vrátí silnější než kdy dřív. Tento fotbalista, známý svým jedinečným stylem hry a schopnostmi na hřišti, má za sebou úspěchy s Manchesterem United i Juventusem. Pro oba kluby zůstává významnou osobností a jeho návrat by mohl být klíčový jak pro jeho osobní kariéru, tak pro celkové postavení týmu v sezóně.

Pogba stále zůstává pod smlouvou s Juventusem do roku 2026, což znamená, že klub počítá s jeho návratem. Trenéři i spoluhráči věří, že jeho přítomnost na hřišti může přinést týmu nový impuls, zejména v klíčových zápasech domácí i evropské soutěže.

Ačkoli dopingové obvinění znamenalo dočasný konec jeho mezinárodní kariéry, Pogba nadále doufá, že se znovu stane součástí francouzského národního týmu. Jeho ambicí je účastnit se mistrovství světa v roce 2026 a přispět k úspěchu Francie. Trenér Didier Deschamps uvedl, že Pogba má stále možnost vrátit se do národního týmu, pokud se dokáže vrátit ve formě.

Dlouhodobé důsledky dopingového skandálu

Přestože Pogba svůj dopingový test popírá, tento incident vrhá stín na jeho kariéru. Někteří odborníci spekulují, že se hráč po této události může setkat s obtížemi při obnově své reputace a výkonů na nejvyšší úrovni. I když se vrátí, tlak médií a veřejnosti na něj bude značný.

Kromě právních komplikací se Pogba musel vyrovnávat i s psychickou zátěží. V posledních měsících otevřeně hovořil o stresu a úzkosti, které mu zákaz způsobil. Promluvil také o své snaze udržet se v kondici navzdory absenci soutěžního fotbalu. Pro hráče jeho kalibru je návrat po tak dlouhé pauze fyzicky náročný, ale Pogba věří, že se do formy vrátí.

Fanoušci Juventusu a Pogby po celém světě sledují jeho cestu zpět s napětím. Jak se blíží datum jeho návratu, mnoho z nich věří, že Pogba bude moci ještě jednou předvést svůj nepopiratelný talent a přispět k úspěchu jak klubu, tak reprezentace.

Zdroj: Sports Mole, Inside World Football, France24

Reklama

Oblíbené