Spojte se s námi


Fotbal

Zápas, který nám protekl mezi prsty, zlobí se Chorvaté po duelu s Polskem. Starý simulant Lewandowski, kritizují fanoušci

Pro Chorvaty ztracené dva body v boji o první místo tabulky Ligy národů, pro Polsko bod navíc. Přesto oba týmy mohou brát vzájemný zápas tak, že do něj daly absolutně všechno. Šest gólů a stav 3:3 budiž jednoznačným důkazem.

Publikováno

dne

Pro Chorvaty ztracené dva body v boji o první místo tabulky Ligy národů, pro Polsko bod navíc. Přesto oba týmy mohou brát vzájemný zápas tak, že do něj daly absolutně všechno. Šest gólů a stav 3:3 budiž jednoznačným důkazem.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Chorvaté zůstávají tři body za prvními Portugalci
  • Polsko je o tři body před posledním Skotskem
  • Do konce Ligy národů zbývají dvě kola

Tenhle zápas byl tak dobrý, že je z pohledu nezaujatého fanouška škoda jen jednoho. Že se alespoň jeden z týmů nemohl radovat z výhry. Přesto bod mohou brát tak trochu oba týmy, Poláci i Chorvaté totiž měli v utkání namále.

Konkrétně domácí logicky po 26 minutách, kdy na světelné tabuli svítil stav 1:3 pro balkánského soupeře. Přitom ještě sedm minut předtím Poláci vedli. Nepovedená šestiminutovka je ale mohla stát celé utkání.

Chorvaté si ale prožili ještě větší krizi. Tou první byl brzký inkasovaný gól, druhou vyrovnání stavu ve druhém poločase na 3:3. Poslední ranou byla jednoznačně červená pro gólmana Dominika Livakoviče, po které hráli hosté v oslabení.

Více než ztráta gólmana každopádně fanoušky mrzí remíza ze zápasu, ve kterém jejich miláčkové vedli 3:1. Zásadní chybou bylo, když si nepohlídali závěr první půle a v nastavení inkasovali na 2:3. To Polákům extrémně pomohlo do druhé půle.

Chorvatští fanoušci jsou nespokojeni s výsledkem zápasu

„Děkuji za dobrý zápas, klobouk dolů před Sučićem a Baturinou, ale tohle je Daličova chyba. Co chybí některým hráčům v základu, to přijde až od náhradníků. A hladoví hráči sedí dva zápasy na lavičce,“ sdílel své dojmy chorvatský příznivec Robert.

Reagoval tím na fakt, že Chorvaté tahali kromě gólové pasáže za kratší konec provazu. Chválení Luka Sučić s Martinem Butarinou si vzájemně přihráli na své góly a pozitivních reakcí se dočkali od desítek chorvatských fanoušků.

Naopak další příznivci chorvatského nároďáku kritizovali výkon rozhodčího. Přesněji řečeno moment, kdy šli Chorvaté do oslabení. Livakovič sice Roberta Lewandowského sestřelil, na druhou stranu to bylo poté, co odpálil míč daleko pryč.

„Starý Lewandowski sebou házel a válel se, jako by mu Livakovič urval nohu. Co si rozhodčí myslel, když šel našemu brankáři zablokovat míč. To není normální,“ napsal v lajkovaném komentáři pod instagramový příspěvek Chorvatů uživatel Sven.

Názory se v tomto ohledu celkem shledávaly. Nikdo příliš nechápal, jak mohl gólman za odkop míče vidět přímo červenou kartu. Lewandowski situaci dobře prodal, přestože skutečný zásah vskutku nedostal.

Tak jako tak ale jeho vybojovaná červená karta jednoznačně pomohla Polsku k tomu, aby Chorvaté v závěru neměli tlak. Remíza je udržela od Skotů na rozdíl tří bodů, ve vzájemném utkání s nimi jim tak stačí remíza.

Zdroj: Totalsportek

Reklama

Oblíbené