Spojte se s námi


Chance Liga

Proč nehrál Kaan Kairinen za reprezentaci Finska? Ve Spartě nemohl naplno trénovat a hrál pod prášky, říká trenér národního týmu

Při pohledu na sestavu finského národního týmu v právě skončené reprezentační přestávce nebylo vidět jméno Kaan Kairinen. Absenci opory pražské Sparty vysvětlil trenér Suomi Markku Kanerva. Podle jeho slov nemohl záložník naplno trénovat a na Letné hrál pod prášky.

Publikováno

dne

Při pohledu na sestavu finského národního týmu v právě skončené reprezentační přestávce nebylo vidět jméno Kaan Kairinen. Absenci opory pražské Sparty vysvětlil trenér Suomi Markku Kanerva. Podle jeho slov nemohl záložník naplno trénovat a na Letné hrál pod prášky.

  • Finové nemohli při zápasech Ligy národů využít Kaana Kairinena
  • Trenér Kanerva vysvětlil, proč záložníka Sparty nepovolal
  • Kairinen řeší od září svalové potíže, musí je doléčit

Patří mezi tahouny pražské Sparty, která v posledních dvou letech vyhrála dva tituly, přidala jeden triumf v národním poháru a naposledy i hlavní fázi Ligy mistrů. Finský středopolař Kaan Kairinen v ní už stihl dvě krásné branky. Hráč s takovými zkušenostmi by měl být určitě i tahounem reprezentace.

Zvlášť, když vlastní finský pas. Při vší úctě k Finům, fotbal určitě nepatří mezi jejich nejúspěšnější sportovní disciplíny. Pro fanoušky nejen ze země hokeje a dalších zimních sportů tak bylo velkým překvapením, když se pětadvacetiletý Kairinen neobjevil v nominaci pro nadcházející zápasy s Irskem a Anglií.

Trenér Finska Markku Kanerva nyní prozradil, proč nemohl svého klíčového hráč využít. Pro webovou stránku is.fi připomněl Kairinenovo zranění z minulé sezony, v jejímž závěru se někdejší hráč Lilleströmu léčil se zlomeninou nohy. Od konce července ale už Fin nastupuje za Spartu pravidelně a odvádí skvělé služby.

Kaan Kairinen řeší svalové zranění

„Mluvil jsem s Kaanem a zjistil jsem, že ho od září trápí stejné zranění. Ve Spartě hrál s pomocí léků proti bolesti a nemohl naplno trénovat. Je to velká škoda, protože v této sezoně má velmi dobrou formu,“ cituje web is.fi slova finského národního kouče, který musel zkousnout prohry doma s Irskem (2:1) i Anglií (3:1).

Co tedy playmakera aktuálně desátého celku tabulky Ligy mistrů trápí? V září měl sparťanský dispečer utrpět svalové zranění, které ho limitovalo v zápasech Chance Ligy i Ligy mistrů. Přesto předváděl Kairinene skvělé výkony. Však se svým zraněním vstřelil branky Salzburgu i Stuttgartu.

Místo reprezentace tak využil Kairinen říjnovou přestávku k doléčení šrámů. Kouč Sparty Lars Friis totiž bude svého stěžejního hráče výrazně potřebovat. Už v sobotu přijede na Letnou Liberec a příští středu se potom Sparta přestaví na půdě dost možná nejlepšího týmu starého kontinentu – Manchesteru City.

Zatím neprosákly zprávy, že by u těchtu duelů měl Kaan Kairinen chybět. V opačném případě by to pro Spartu byla opravdu velká ztráta. Adekvátní náhradu totiž v kádru Letenských nenajdete. Navíc po utkání proti City následuje další klíčový duel v boji český ligový titul na půdě Viktorie Plzeň. Bude v sestavě Sparty i Kairinen?

Zdroj: is.fi, apu.fi

Reklama

Oblíbené