Spojte se s námi


Fotbal

VIDEO: Lionel Messi opět v akci. V dresu Argentiny si připsal hattrick a dvě asistence, řídil vysokou výhru 6:0

Ve 37 letech je stále klíčovým hráčem nejen Interu Miami, ale také argentinské reprezentace. Že se na tom nic nezměnilo ani po jeho nedávných zdravotních patáliích, to ukázal Lionel Messi v noci z úterka na středu, když třemi góly a dvěma asistencemi řídil výhru své země 6:0 nad Bolívií.

Publikováno

dne

Ve 37 letech je stále klíčovým hráčem nejen Interu Miami, ale také argentinské reprezentace. Že se na tom nic nezměnilo ani po jeho nedávných zdravotních patáliích, to ukázal Lionel Messi v noci z úterka na středu, když třemi góly a dvěma asistencemi řídil výhru své země 6:0 nad Bolívií.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Messi zničil Bolívii
  • Kraluje střelcům kvalifikace na mistrovství světa
  • Argentina v ní drží první místo

One man show v podání argentinského kapitána

Lionel Messi, držitel osmi Zlatých míčů, už sice další cenu pro nejlepšího hráče planety nezíská, nicméně i ve svých 37 letech ukazuje, že nepatří do starého železa. Že stále úřaduje v dresu Interu Miami, to zase tak překvapivé není. Ostatně MLS je méně kvalitní soutěž než nejlepší evropské ligy.

S floridským celkem ovládl základní část MLS a získal tak další trofej. Bude však usilovat o další, jelikož bude chtít rozhodně dojít pro výhru v play-off. I když toho hodně promarodil, patří mezi nejproduktivnější hráče soutěže. Překonává individuální rekordy. Nastřílel 17 gólů, k nimž přidal dle serveru Transfermarkt 10 asistencí.

A nyní se Messi blýskl také v dresu své milované Argentiny. S tou se představil v noci z úterý na středu v rámci kvalifikace na mistrovství světa na Estadio Monumental v Buenos Aires proti Bolívii.

Výsledek? Lionel se stal hrdinou, Argentina vyhrála vysoko 6:0 a potvrdila první místo v kvalifikaci. Messi se pak stal díky tomuto utkání nejlepším střelcem jihoamerické kvalifikace. Vstřelil totiž hattrick, k němu přidal dvě asistence.

Právě kapitán Argentiny otevřel skóre utkání v 19. minutě. V závěru první půle přihrával na góly Lautara Martíneze a Juliána Álvareze. Ve druhé půli se o jediný gól, na němž neměl podíl Messi, postaral Thiago Almada.

V závěru zápasu pak zřejmě nejlepší hráč historie skóroval ještě dvakrát. A mohlo být ještě lépe, nicméně jeho skvěle kopnutý přímý kop nádherným zákrokem gólman Bolívie vychytal. Za zmínku stojí, že to byl 10. hattrick v reprezentaci, čímž legenda Barcelony vyrovnala rekord Cristiana Ronalda.

Lionel Messi po skvělém výkonu neskrýval emoce

Fanoušci během utkání měli hned několik důvodů, proč skandovat jméno svého hrdiny. Ten si to pochopitelně maximálně užíval. „Vyvolalo to ve mně velké emoce. Všichni si užíváme tohle jedinečné spojení s fanoušky, milujeme hraní doma,“ cituje jej ESPN.

Velkým tématem pochopitelně bylo jeho pokračování v reprezentaci. Pokud by podával takové výkony Lionel Messi nadále, byl by určitě platným hráčem také na mistrovství světa v roce 2026.

„Nemám stanovený nějaký datum týkající se mé budoucnosti. Aktuálně si všechno tohle užívám. Jsem emotivnější než kdy dřív a přijímám veškerou lásku od lidí, protože vím, že tohle mohou být mé poslední zápasy,“ dodal.

„To, že jsem obklopený ve svém věku mladšími spoluhráči, mi pomáhá se cítit zase jako chlapec. Všiml jsem si, že kvůli tomu dělám i nějaké pošetilé věci, protože se cítím pohodlně. Dokud se tak ale budu cítit a budu týmu pomáhat, tak mám v plánu si užívat hraní v reprezentaci,“ uzavřel téma.

Trenér Lionel Scaloni pak měl jasno v tom, že chce, aby Messi hrál tak dlouho, jak jen to půjde. Prý je zábava ho sledovat a nikdy jej nepřestane udivovat.

Zdroj: CONMEBOL, X, ESPN

Reklama

Oblíbené