Spojte se s námi


Chance Liga

Senzační Diouf! Zazářil po boku hvězd z Premier League, Senegalci jsou z něj nadšení. Získá jej top klub, myslí si skaut

El Hadji Malick Diouf prožívá životní fazónu. Výtečná forma na začátku sezóny v dresu Slavie jej vynesla až do reprezentace Senegalu, kde se dostal do vynikající společnosti. A rozhodně obstál, při svém debutovém představení v základní sestavě patřil k nejlepším hráčům Senegalu.

Publikováno

dne

El Hadji Malick Diouf prožívá životní fazónu. Výtečná forma na začátku sezóny v dresu Slavie jej vynesla až do reprezentace Senegalu, kde se dostal do vynikající společnosti. A rozhodně obstál, při svém debutovém představení v základní sestavě patřil k nejlepším hráčům Senegalu.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Diouf má životní formu
  • Poprvé se dostal do základu Senegalu
  • Odehrál výborný zápas a fanoušci jsou z něj nadšení

Někdy je až k neuvěření, jak málo stačí ve fotbale k tomu, aby se vaše kariéra obrátila vzhůru nohama, ať už tím pozitivním, nebo negativním směrem. El Hadji Malick Diouf právě prožívá tu první variantu.

Pražská Slavia si jej vyhlédla v norském Tromso, odkud přišel do Edenu v lednu. Na šanci si dva zápasy musel počkat, nakonec přišla a předvedl se docela slušně. Dostal se tak do základní sestavy, jenže v duelu s AC Milán viděl zbytečnou červenou kartu a od té doby to s ním šlo trochu z kopce.

Do konce jara zbývalo 13 zápasů a Diouf zasáhl pouze do čtyř. Naopak chodil hrát za B-tým v třetí lize. V létě pak vyšlo najevo, že Trpišovský Senegalce neodstavil, ale mladý hráč úplně ztratil svou sebedůvěru a musel se tak dát psychicky do pořádku.

Na jeho místě se rozehrál Ondřej Zmrzlý a ten měl také naskočit na startu sezóny jako jednička na levém beku. Ten se ovšem zranil, šanci dostal Diouf a chytil jí za pačesy. V 15 zápasech zaznamenal již 5 gólů a 2 asistence a je aktuálně druhým nejlepším střelcem Chance ligy.

V září tak inkasoval první pozvánku do seniorské reprezentace Senegalu, ve které i debutoval, když nastoupil na minutu proti Burundi. Na aktuální sraz odjížděl Diouf s ještě lepší formou, jako aktuálně nejlepší hráč Slavie.

Senzační debut

V prvním duelu kvalifikace na africký pohár národů zůstal pouze na lavičce, v úterý večer proti Malawi už ale naskočil v základu. A to v poměrně luxusní společnosti.

Parťáka na levé lajně mu dělala bývalá hvězda Liverpoolu Sadio Mané, vedle něj na stoperu naskočil bývalý stoper Chelsea či Neapole Kalidou Koulibaly. Ve středu zálohy operovalo duo z Premier League Pape Matar Sarr (Tottenham) a Idrissa Gueye (Everton). Na hrotu útoku nastoupil střelec Chelsea Nicolas Jackson.

A 19letý slávistický talent se neztratil. Podle hodnocení patřil mezi nejlepší hráče Senegalu a přispěl k výhře 1:0. V zápase stihl vytvořit 6 šancí, z toho 3 velké šance, poslal do vápna 9 centrů, vyhrál 9 soubojů a v těch hlavičkových jich ovládl pět ze šesti.

Z Malickova výkonu byli nadšeni i fanoušci Senegalu. „Diouf už nesmí nikdy vypadnout z naší základní jedenáctky. Je to náš nejlepší levý bek,“ napsal fanoušek reprezentace na sociální síti X. „Výborný hráč. Jen potvrzuje to, co od něj očekáváme,“ přidal se jiný Senegalec.

„Top klub, který si přijde pro Dioufa, získá hráče s obrovským potenciálem. Dnes měl výborný debut v reprezentaci,“ napsal Chérif Sadio, Senegalec, jenž ve Francii vyhledává talenty z Afriky.

Zdroj: X, Football Wonderkids

Reklama

Oblíbené