Spojte se s námi


Bojové sporty

Vémola pod tlakem, sebevědomý Ir chce zápas: Neboj se mě, ukončím to rychle! K výzvě Fleury použil i Jiřího Procházku

Velké sebevědomí, ale také velká kvalita. Will Fleury je od svého příchodu do Oktagonu postrachem polotěžké váhové divize. Na kontě má dvě výhry a dvě ukončení před limitem, chce si dojít pro titul. Ten ovšem drží Karlos Vémola, který navíc přišel o soupeře. Dočkáme se velké bitvy?

Publikováno

dne

Velké sebevědomí, ale také velká kvalita. Will Fleury je od svého příchodu do Oktagonu postrachem polotěžké váhové divize. Na kontě má dvě výhry a dvě ukončení před limitem, chce si dojít pro titul. Ten ovšem drží Karlos Vémola, který navíc přišel o soupeře. Dočkáme se velké bitvy?

  • Vémola má po zranění Piráta nového vyzyvatele
  • Říká si o něj irský ranař Fleury
  • Ten ve Frankfurtu ukázkově vypnul Langera

Vedení Oktagonu si musí mnout ruce. Jakkoliv dlouho byla výkladní skříní organizace welterové váhy, nyní je téměř každá divize extrémně zajímavá. Kvalita napříč československou organizací roste a není tak nouze jak o zajímavé zápasy, tak o zajímavá jména.

Jedním z nejzajímavějších úlovků za poslední dobu je rozhodně Will Fleury. Veterán PFL či Bellatoru má nyní skvělé skóre 13-3. V Oktagonu za sebou má již dva zápasy, s hledáním soupeřů to má ale těžké. Jak přiznal první muž, který měl odvahu jej vyzvat, Daniel Škvor, nikdo s ním moc nechce bojovat.

Legenda české postojářské scény zkusila štěstí a nevedla si zle, nakonec však irský ranař vyhrál a Škvora ukončil ve druhém kole. Naposledy se Will ukázal na turnaji OKTAGON 62 ve Frankfurtu a vyzval jedničku divize – Pavola Langera, bývalého držitele prozatímního titulu.

Langer sice byl outsider, nikdy se jej ale nevyplatí podceňovat. I když bývá zahnán do problémů, dokáže otáčet zápasy ve svůj prospěch. Fleury má ale zabijácký instinkt a nic takového nedovolil. Slovákovi vůbec nedovolil se dostat do tempa a rychle jej knokautoval.

Hned u klece pak seděl Karlos Vémola, šampion divize. Nebylo tak překvapením, že jej Ir vyzval. Ostatně to neudělal poprvé. Když se upsal Oktagonu, tak pourážel celou divizi a doufal, že to někoho přiměje s ním bojovat.

Fleury tlačí na Vémolu, dočká se bitvy?

O tom, jestli se dočkáme zápasu Fleury vs Vémola, již promluvil i šéf Oktagonu Ondřej Novotný. Čeká se víceméně jen na to, jestli souboj odkývá Terminátor. Ostatně měl bojovat 9. listopadu v Bratislavě s Pirátem, ten se ale zranil a nyní je rodák z Olomouce bez soupeře.

I když by měl Will jen krátkou chvíli na regeneraci a brzy by musel znovu shazovat, je ochoten bojovat s Karlosem právě na Slovensku. Nedělá mu však problém ani zápas v prosinci v O2 aréně.

Vzhledem k tomu, že se stále čeká na reakci Vémoly, se jej snaží irský bouřlivák dostat pod tlak. Neustále o něm mluví, označuje jej na sociálních sítích. Naposledy tak učinil v úterý večer, když na Instagram přidal příspěvek s pozadím, které ukazuje žebříček polotěžké váhy. K tomu přidal výřez již ikonického videa Jiřího Procházky se slavnou větou „I’m coming!“

Nechybí však ani krátký text. „Je to oficiální. Jsem vyzyvatel číslo jedna a tvůj soupeř odstoupil. Budeš se mnou bojovat v Bratislavě? Nebo radši zklameš všechny fanoušky Oktagonu, kteří si koupili lístky, aby viděli, jak dostaneš naloženo? Neboj se, udělám to rychle,“ napsal Fleury.

Vémola sice mohl mít na stole i zápas s Patrikem Kinclem, ten ale ve Frankfurtu svůj zápas prohrál a cestou domů měl navíc autonehodu. Trilogie je tak mimo hru.

Zdroj: Will Fleury, Oktagon MMA

Reklama

Oblíbené