Spojte se s námi


Fotbal

VIDEO: Opravdová přestřelka v Polsku! Pět gólů za poločas, Chorvati vedou

Že je Liga národů nuda? Jeďte na fotbal do Polska a než si sednete na sedačku, už zase křičíte gól. Minimálně to tedy platí v úterním zápase s Chorvatskem, v první půli padlo hned pět branek.

Publikováno

dne

Že je Liga národů nuda? Jeďte na fotbal do Polska a než si sednete na sedačku, už zase křičíte gól. Minimálně to tedy platí v úterním zápase s Chorvatskem, v první půli padlo hned pět branek.

  • Chorvati obhajují stříbro z Ligy národů 2022
  • Na Polsko vyrukovali třemi góly mezi šesti minutami
  • Polsko udeřilo o jednou méně

Chorvatská reprezentace je téma, na které by se daly napsat desítky knih a nikdy byste nevěděli, jestli ani ta další nebude o úspěchu. I nyní už se nabízí jejich tým odepsat, jenže je to znovu nemožné. Je to pouze rok od jejich neúspěšného finále Ligy národů se Španěly.

Poté následovalo Euro, na kterém sice Chorvaté skončili už ve skupině, ale jednak byli v té nejtěžší spolu se Španěly, Italy a Albánci. Zároveň je pronásledovala smůla. Jak proti Albánii, tak hlavně s Itálií, proti níž je smolný gól ze závěru stál postup.

A přestože každým rokem dvě tři osobnosti zlaté éry končí, Chorvaté vždy okolo Luky Modriče postaví tým, který nějakým způsobem funguje. Kvalitou mančaft nikdy nepatřil mezi adepty na medaili, světové stříbro a bronz z toho každopádně byly. A k tomu stříbro z již zmíněné Ligy národů.

Přesto není úplně jednoznačné, co vlastně od zápasu očekávat. Poláci jdou sice poslední roky kvalitou dolů, na druhou stranu to samé i Chorvati. Výrazné omlazení bylo k vidění hlavně na polské straně, jejich soupeř má stále ještě pár veteránů.

Poláci selhali na MS v Kataru i Euru 2021, na obou akcích to od fanoušků dostali i za předvedenou hru. Na posledním mistrovství Evropy se pak málem ani nekvalifikovali, poté opět skončili ve skupině. Nestačili na Francii, Nizozemsko a Rakousko.

Během kvalifikace Eura se psalo o špatné atmosféře v týmu, kvůli čemuž skončily i některé stálice repre. Tým díky tomu teď působí okysličeně, na druhou stranu je znát nedostatek zkušeností. A ani Robert Lewandowski už není v takové fazoně.

V podstatě by se dalo říct, že reprezentace Polska jde opačným směrem než tamní liga. Ekstraklasa se totiž zlepšuje, do pohárů postupuje stále více týmů. Přesto to byli Poláci, kdo začal lépe, hned páté minutě otevřel gólový účet utkání záložník Piotr Zielinski.

Chorvaty brzký gól zjevně nakopl a po 20 minutách nastartovali obrat. Parádní trefou slavil Borna Sosa. A to nebylo vše. Pouhé čtyři minuty nato se k balónu dostal Sučič a otočil vývoj utkání.

A dobré momentum využil favorit i ve 26. minutě, na 3:1 zvýšil Martin Baturina. Poláci se oklepali právě včas, v nastavení první půle snížil alespoň na 2:3 Nikola Zalewski.

Zdroj: X.com

Reklama

Oblíbené