Spojte se s námi


Fotbal

Ivan Hašek po Ukrajině: Bod je pro oba týmy spravedlivý. Má před sebou velkou kariéru, řekl trenér na adresu českého střelce

Česká reprezentace remizovala ve svém čtvrtém vystoupení v podzimní Lize národů 1:1 s Ukrajinou. Trenér Ivan Hašek po utkání prohlásil, že bod je pro oba týmy spravedlivý. Navíc chválil střelce jediné české branky, který má podle jeho slov před sebou velkou kariéru.

Publikováno

dne

Česká reprezentace remizovala ve svém čtvrtém vystoupení v podzimní Lize národů 1:1 s Ukrajinou. Trenér Ivan Hašek po utkání prohlásil, že bod je pro oba týmy spravedlivý. Navíc chválil střelce jediné české branky, který má podle jeho slov před sebou velkou kariéru.

  • Česko remizovalo v Lize národů s Ukrajinou 1:1, z penalty srovnal Dovbyk
  • První branku vstřelil Lukáš Červ, kterého chválil český trenér Ivan Hašek
  • Češi se sedmi body vedou svou skupinu, poslední dva zápasy se hrají v listopadu

Čtyři body ze dvou říjnových duelů Ligy národů nejsou vůbec špatné. Navíc v kontextu prvního utkání, kdy Češi schytali debakl 4:1 v Gruzii. Po pátečním přesvědčivém triumfu 2:0 nad Albánií nesehráli v pondělí večer svěřenci Ivana Haška vůbec marné utkání. Konečná remíza 1:1 je navíc katapultovala do čela skupiny.

Gruzínci totiž doma trochu překvapivě podlehli Albánii 1:0 a oba výběry mají po šesti bodech. Češi sedm. Ale na druhou stranu to mohlo být mnohem lepší, protože po parádní trefě Lukáše Červa zvýšil na dvoubrankový rozdíl Martin Vitík. Oslavy stopera pražské Sparty ale přerušil praporek pomezní rozhodčí.

Z kraje druhého poločasu potom nešťastně zahrál rukou v pokutovém území Ladislav Krejčí a z následné penalty s přehledem srovnal Artem Dovbyk. Pro stopera Girony to byl smolný návrat do základní sestavy po disciplinárním trestu za žluté karty. Nahradil Slávistu Tomáše Holeše, který má lehké zranění stehenního svalu.

Čtyři body jsou slušné, řekl Ivan Hašek

„Myslím, že bod je pro oba týmy spravedlivý, i když jsme možná byli k vítězství blíže. Ale je to bod z těžkého venkovního utkání s favoritem skupiny. Čtyři body z říjnových zápasů jsou docela slušné. Zápas se hrál ve vysoké intenzitě, především v prvním poločase,“ cituje ČT Sport pozápasová slova trenéra Ivana Haška.

Jedenašedesátiletý kouč vsadil až na Krejčího na stejnou zahajovací jedenáctku jako proti Albánii. V utkání ale byla na řadě hráčů znát únava z náročného programu. Tolik to neběhalo třeba Lukáši Provodovi nebo Janu Bořilovi. Ve hře také tolik nebyl další hráč pražské Slavie Tomáš Chorý. Naopak exceloval plzeňský Lukáš Červ.

„Myslím, že má i díky takovým emocím před sebou velkou kariéru. Je vidět, že třeba s Tomášem Součkem si sedli a rozumí si navzájem. Organizace hry se nám hodně zlepšila a Lukáš přinesl do týmu obrovskou energii,“ chválil Hašek střelce branky, která byla pro třiadvacetiletého středopolaře první v národním týmu, a náležitě ji oslavil.

Ligu národů Češi dohrají v listopadu, kdy je nejprve čeká výjezd do Albánie (16. listopadu) a následně v Olomouci přivítají v posledním utkání Gruzii (19. listopadu). Ivan Hašek a jeho hráči mají všechno ve svých rukou. Případné první místo zajistí postup do elitní výkonnostní skupiny Ligy národů a možnost si zahrát o postup na Mistrovství světa.

Zdroj: ČT Sport

Reklama

Oblíbené